Demanarem al nostre proveïdor habitual que ens desossi tot el pollastre respectant tota la pell. En el farciment d’aquesta recepta s’han emprat bledes, però podem substituir-les per espinacs.
Ingredients per a 4 persones
Un pollastre desossat i amb la pell sencera.
Un kg. de bledes.
2 pastilles de brou de pollastre.
3 litres d’aigua mineral calenta.
200 gr. de carn picada de porc.
100 gr. de formatge ratllat.
Un ou.
1/4 de litre de llet.
Dues cullerades de mantega.
Una cullerada de farina.
Una copeta de xerès sec.
Dos ous durs.
Sal, pebre negre i nou moscada.
Preparació del Pollastre farcit
Dissoldrem les pastilles de brou de pollastre en 3 litres d’aigua mineral calenta.
Trinxarem la carn de pollastre i la barrejarem amb la carn picada de porc, la meitat del formatge ratllat, un rajolí de xerès i l’ou, assaonant-ho amb sal, pebre i nou moscada.
Bullirem les bledes, durant 15 minuts, les escorrerem i les picarem molt fines.
Les saltarem en una paella amb mantega, empolvorant-les amb farina i banyant-ho amb la llet, barrejant-ho tot bé, deixant-ho coure, a foc suau, durant 10 minuts.
Ja fora de foc, afegirem la resta del formatge ratllat.
Estendrem bé la pell de pollastre, cobrint-la amb les bledes saltejades, col·locant-hi a sobre els ous durs, tallats en discos fins, i la carn de pollastre i porc.
Ho enrotllarem i lligarem amb fil de cuina, tancant bé els extrems.
Ho embolicarem amb un tovalló i ho tornarem a lligar.
Ho submergirem en el brou calent, deixant-ho, durant una hora, a foc moderat. Després escórrer i deixar-ho refredar.
Ho tallarem a rodanxes i ho servirem sobre un llit d’enciam.
Recepta i foto: The Cookmonkeys