Els tres platets
Els tres platets. El platet Delícia de sípia, del lounge bar de l’hotel Upper Diagonal, ha estat la tapa guanyadora del primer Concurs Ciutat de Barcelona i de Catalunya de Pinxos i Tapes. La final del certamen, que s’ha fet aquest dilluns a La Llotja de Mar de la capital, ha escollit així qui representarà Catalunya a la final del concurs estatal.
Les propostes dels restaurants Salsa Street Food i Can Culleres han completat el podi del concurs català, concebut com una fase preliminar del campionat estatal. El local mexicà ha quedat segon amb la Croqueta de cochinita pibil i el restaurant del Poblenou ha obtingut el tercer lloc amb un original Peu amb bola, una esfera cruixent de peus de porc farcida de gamba vermella.

Els tres platets
El jurat ha atorgat tres accèssits al Merendero de la Mari (per Viatge al Carib, com a tapa més creativa), al restaurant Hiu (per un Mar i muntanya d’espàrrec blanc, com la tapa més sostenible) i a l’Alba Granados (per l’Esqueixada de bacallà amb mousse de mongetes de Santa Pau, com la més tradicional).
En total, 24 candidats disputaven la final d’aquest dilluns a Barcelona. El primer classificat rep 1.500 euros i un guardó artístic; el segon, 1.000 euros i un guardó artístic, i el tercer, 500 euros. La final estatal es farà al novembre a Valladolid.
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias La Prensa