Gelatina freda
La gelatina és un dels berenars predilectes de molts nens. La seva textura
gomosa, suavitat i diferents sabors la fan una preparació delitosa.
Hi ha moltes maneres de preparar aquesta delícia, algunes persones la fan
amb els sabors més tradicionals, altres s’atreveixen una mica més i hi
afegeixen fruites, gotetes de xocolata o altres ingredients. En aquest cas, la
farem amb una base d’aquest lacti evaporat, tipus condensada i sencera al
costat de gelatina per donar-li la consistència desitjada. És un berenar que es
consumeix ben fred i tindrà un sabor especial
Gelatina freda
Ingredients
2 cullerades soperes de cafè soluble
2 tasses de llet sencera
2 tasses de llet evaporada
1 llauna de llet condensada
12 làmines de gelatina (grenetina, cua de peix…)
Gelatina freda
Elaboració pas a pas
Poseu aigua en un bol mitjà i incorporeu-hi les làmines de gelatina.
Deixeu-ho reposar uns 10 minuts.
En una olla gran, aboqueu-hi la llet sencera, la llet condensada i la llet
evaporada. Barrejar i deixar cuinar uns set minuts sense deixar de barrejar.
Posteriorment, incorporeu-hi les dues cullerades de cafè soluble. Barrejar-ho
fins a integrar i que es dissolgui. Abans que bulli, retira del foc
Escorreu la gelatina i afegiu-la a l’olla amb les llets calentes. Barregeu-ho bé
fins que tots els ingredients estiguin integrats.
Deixeu refredar la barreja i posteriorment aboqueu-la en un bol mitjà o gran.
Refrigerar-ho aproximadament 5 hores o fins que qualli.
Un cop quallada, tallar a porcions i servir.
By Emilis Velasques