Free Porn
xbporn

https://www.bangspankxxx.com
23.5 C
Castelldefels
martes, septiembre 10, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Les claus del curs escolar que acaba: del canvi de calendari a la nova consellera

Les claus del curs

Les claus del curs. El curs que s’acaba aquest dijous serà recordat, entre d’altres, per l’estrena del nou calendari escolar, que ha suposat avançar l’entrada a l’escola una setmana abans de l’habitual. Aquesta mesura s’ha apuntat sempre, des del departament, com un canvi fonamental per reduir el temps de desconnexió estival, que beneficia sobretot l’alumnat d’entorns més vulnerables, que, molt probablement, no han pogut marxar de vacances.

Al setembre s’obrien les aules amb tardes de lleureuna proposta que no es repetirà el curs que ve. El que sí que es manté de cara al setembre és l’avançament escolar, aquesta vegada amb una data única tant per a escoles com per a instituts, que començaran el dia 6.

El fins fa deu dies titular d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va determinar que, per no estar pendent cada any de la data d’inici de curs, s’establia que a partir del setembre del 2024 tots els cursos de primària i ESO començaran el quart dia laborable de setembre, en horari complet, i els de batxillerat i FP, el primer feiner després de la Diada. Una mesura que està per veure si conservarà la nova consellera d’Educació, Anna Simó.

Anna Simó i Josep Gonzàlez Cambray, en el traspàs de la cartera d'Educació
Anna Simó i Josep Gonzàlez-Cambray, en el traspàs de la cartera d’Educació (Europa Press/Alberto Paredes)

Les claus del curs

Relleu a la conselleria a 10 dies d’acabar el curs

Dilluns de la setmana passada, el 12 de juny, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, anunciava canvis en l’executiu i rellevava Josep Gonzàlez-Cambray. Al seu lloc hi situava Anna Simó. Filòloga de formació, i experta en llengua, va ser presidenta del Consell Escolar de Catalunya i, ara fa 20 anys, consellera de Benestar i Família.

En el seu primer acte al capdavant del càrrec, els 150 anys del naixement de la mestra Rosa Sensat, es mostrava conscient que agafa el timó en un moment de desgast i desànim en el col·lectiu docent:

«Ha estat un any difícil, han estat uns anys difícils. Esteu tensionats, esteu cansats i en soc conscient.»

Arribar i moldre. Simó té compareixença al monogràfic sobre educació convocat la setmana que ve al Parlament, i posposat a causa del relleu a la conselleria.

També es troba sobre la taula la retirada, o no, definitiva del concert a les escoles que segreguen per sexe —pendent als tribunals–, l’ordenació dels recursos per a l’escola inclusiva –actuació molt reclamada per famílies i centres– i l’èxit, o no, en els canvis de la preinscripció de l’FP, que l’any passat va deixar un miler d’alumnes sense plaça assignada amb el curs començat.

Aquest curs s’ha avançat la preinscripció als cicles formatius de grau mitjà i s’ha donat prioritat tant a l’alumnat que acaba 4t d’ESO com a l’alumnat de les escoles d’adults.

També s’està a l’espera que el Tribunal Constitucional es pronunciï sobre la nova normativa que prohibeix aplicar percentatges en l’aprenentatge. Tot i això, acabem el curs amb 26 aules on encara s’aplica el 25% de castellà perquè hi ha mesures cautelars.

Les claus del curs

Acord amb els set sindicats

El curs també començava amb l’I2 gratuït a les escoles bressol i les queixes d’alguns ajuntaments, que asseguren que no es cobreix al 100% el cost real de la plaça. I amb un acord històric amb els sindicats, que garantia un inici sense vagues.

L’1 de setembre, la portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, anunciava que es desconvocaven totes les mobilitzacions i Cambray celebrava que s’havia obert «una finestra d’oportunitat» i s’havia sabut aprofitar.

L’acord suposava l’entrada, al gener, de més de 3.500 docents nous al sistema, però buidava les borses –ja de per si escasses en determinades especialitats– i, de retruc, se’n ressentien les substitucions. Alguns centres han patit especialment per cobrir les baixes entre el professorat de 2n de batxillerat, en la recta final de preparació de les PAU.

Alumnes i famílies a l'escola Joan de Margarit de la Bisbal d'Empordà
Alumnes i famílies a l’escola Joan de Margarit de la Bisbal d’Empordà (ACN/Gemma Tubert)

Les claus del curs

Nous currículums, però la nova selectivitat, en suspens

Un altre dels punts clau és la implementació, a diferents ritmes, dels nous currículums, però d’obligada introducció a 1r de batxillerat davant dels canvis en la selectivitat.

Tot i això, l’acabem amb les noves PAU –que haurien d’entrar en vigor al juny que ve– saltant pels aires. Les eleccions generals del juliol ho han paralitzat perquè no s’ha aprovat a temps el decret que les ha de regular.

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, pronostica dos cursos més amb la selectivitat actual: «De moment, aquí no es toca res».

Proves de la selectivitat fa dues setmanes al campus Catalunya de la URV
Proves de la selectivitat fa dues setmanes al campus Catalunya de la URV (ACN/Mar Rovira)

Mals resultats

Engegàvem amb el regust dels mals resultats en les competències bàsiques de 6è de primària i 4t d’ESO, especialment en català, anglès i matemàtiques. Uns mals resultats que la conselleria vincula directament als efectes de la pandèmia.

I l’acabem amb unes dades demolidores pel que fa a la comprensió lectora. A 4t de primària, Catalunya se situa a la cua a nivell estatal. Segons l’últim informe PIRLS, i amb dades del 2021, Catalunya cau 15 punts en comprensió lectora respecte al 2016.

Alumnes de 2n de primària de l'escola Països Catalans de Lleida
Alumnes de 2n de primària de l’escola Països Catalans de Lleida (ACN/Laura Cortés)

La tragèdia de Sallent

La mort d’una alumna de 12 anys en precipitar-se des del balcó de casa seva amb la seva germana a Sallent va tornar a fer evident la necessitat de posar al centre la salut mental d’infants i joves.

Les consultes a la USAV –la unitat de suport a l’alumnat en situació de violència– per possibles casos de bullying es van triplicar en un mes, i es va anunciar la figura del coordinador de convivència i benestar, que hi haurà d’haver a tots els centres a partir del setembre.

Aquesta és una figura que recull la llei orgànica de protecció de la infància i l’adolescència davant la violència, que també tindrà tasques de coordinació en coeducació, és a dir, educació no sexista.https://www.ccma.cat/324/embed/destacat-noticia/3227125/

Oposicions

Podríem dir que el curs no s’acaba avui per a 36.304 docents, immersos en la preparació de les oposicions del juliol. Una convocatòria que, per altra banda, ha suposat que s’aixequi la possibilitat de convocar presencialment els claustres a escoles i instituts per preparar el curs vinent a principis de juliol, tal com va passar l’estiu passat.

Aquest procés de selecció s’acabarà al desembre de l’any que ve. Malgrat que els exàmens es concentren l’1 de juliol, la resta del mes els candidats seran convocats individualment per passar una prova oral. S’estabilitzaran 14.238 places. Gairebé 13.000 docents ja van obtenir plaça directa per mèrits.

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
22,000SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights