Els ingredients
4 filets de lluç, 1 pebrot vermell, 1/2 ceba, 1 all, 3 tomàquets, 3 cullerades de pèsols de llauna, 1 gotet de vi blanc sec, julivert, sal, oli, pebre, pebre vermell dolç.
La preparació
Netegem i piquem finament el pebrot, la ceba, l’all i el julivert.
Escalfem un raig d’oli en una paella i li ho tirem tot, agreguem també els pèsols, sal i pebre.
Deixem sofregir a foc molt lent, fins que estigui la verdura tova.
Salem lleugerament els filets de lluç i els incorporem a la paella, deixant-los reposar pel costat de la pell. Li espolsem pel damunt pebre vermell dolç, i ho reguem amb el vi.
Deixem coure fins que el peix estigui llest, tenint la precaució de donar-li la volta a mitja cocció.
La degustació
Servim el lluç al pobre calent, un filet per cap acompanyat per les verduretes.
Hi podem afegir un acompanyament addicional de patates rostides.