Coca de brioix
Ingredients
200 ml de llet
400 gr de farina
50 gr de mantega.
30 gr de llevat de fleca (o 2 sobres de llevat de fleca seca)
Pell d’una llimona o gotetes d’essència de llimona
Un ou
Guindes vermelles
50 gr de pinyons
Dues cullerades soperes sucre
Una culleradeta de sucre vainillat
Mitja culleradeta de sal.
Un raig de rom o aigua de flor del taronger.
Coca de brioix
Preparació
En un bol posar el sucre i la ratlladura de llimona o les gotetes d’essència juntament amb la llet, la sal, el sucre vainillat i la mantega. Barrejar tot bé.
Afegir l’ou i el llevat fins que estigui tot ben barrejat.
posar la farina i afegir les 2 cullerades de sucre. Pastar tot bé fins que estigui totalment homogeni i s’hi hagi desfet el sucre.
Untar una safata de forn amb mantega o posar-hi paper vegetal i estendre la massa aplanant-la per igual i formar un vorell pels costats.
Deixar reposar a la calor, tapada amb un drap, fins que arribi a doblar el volum.
Quan hagi doblat el volum, fer un enreixat amb crema pastissera i escampar els pinyons.
Pintar amb ou batut.
Introduir en el forn pre-escalfat a 180º durant 30 minuts o fins que ens quedi daurada.
Quan estigui llesta, deixar refredar sobre una reixeta.
Servir amb una bona copa de cava ben freda.