Rafa Peña
Rafa Peña.L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició ha atorgat aquest dijous al vespre els guardons als referents de l’any en l’apartat de la cuina, el farciment amb els productes saludables i de qualitat i la litúrgia que envolta les estovalles a casa nostra.
Per aquest motiu, el Palau de Pedralbes de Barcelona s’ha vestit de gala en la XXI edició dels Premis Nacionals de Gastronomia. El guardó principal, el Premi Nacional de Gastronomia 2023, ha recaigut en el cuiner Rafa Peña Cerro, copropietari del restaurant Gresca, de Barcelona.
Rafa Peña
Alhora, el Premi al Cap de Sala ha estat per a Pablo Sacerdotte, mestre de cerimònies al menjador del restaurant Cocina Hermanos Torres. També hi ha hagut reconeixement a una figura emergent com la de Nil Dulcet Padrós, xef i copropietari del restaurant Compartir, també ubicat a la capital catalana, que ha recollit el Premi Revelació.
El jurat, com és tradicional, també ha concedit un Premi Especial de l’Acadèmia. L’ha rebut una figura reconeguda arreu del planeta: José Andrés Puerta. El cuiner, format a Catalunya i establert als Estats Units, és l’impulsor de World Central Kitchen, una ONG que proporciona menjar a persones en situacions d’emergència a qualsevol punt del planeta.
Rafa Peña
Finalment, el Premi Néstor Luján de Periodisme Gastronòmic ha estat per a Marc Casanovas Anguera per la realitat retratada en un article, «La resistencia de la última subasta cantada de pescado en Cataluña», publicat al Canal Comer de La Vanguardia, sobre l’última subhasta de peix cantada que queda al país, a Montgat, al Maresme.
Els guanyadors dels Premis Nacionals de Gastronomia són el resultat d’un procés de votació secret que els acadèmics realitzen al llarg de l’any. L’Acadèmia selecciona els cuiners, professionals, institucions o col·lectius per l’excel·lència en la seva tasca i per l’aportació a la cuina i a la gastronomia del nostre país.
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias. La Prensa