20.7 C
Castelldefels
viernes, septiembre 29, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Rafa Peña, cuiner del Gresca, Premi Nacional de Gastronomia: consulta tots els premiats

Rafa Peña

Rafa Peña.L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició ha atorgat aquest dijous al vespre els guardons als referents de l’any en l’apartat de la cuina, el farciment amb els productes saludables i de qualitat i la litúrgia que envolta les estovalles a casa nostra.

Per aquest motiu, el Palau de Pedralbes de Barcelona s’ha vestit de gala en la XXI edició dels Premis Nacionals de Gastronomia. El guardó principal, el Premi Nacional de Gastronomia 2023, ha recaigut en el cuiner Rafa Peña Cerro, copropietari del restaurant Gresca, de Barcelona.

Rafa Peña

Alhora, el Premi al Cap de Sala ha estat per a Pablo Sacerdotte, mestre de cerimònies al menjador del restaurant Cocina Hermanos Torres. També hi ha hagut reconeixement a una figura emergent com la de Nil Dulcet Padrós, xef i copropietari del restaurant Compartir, també ubicat a la capital catalana, que ha recollit el Premi Revelació.

El jurat, com és tradicional, també ha concedit un Premi Especial de l’Acadèmia. L’ha rebut una figura reconeguda arreu del planeta: José Andrés Puerta. El cuiner, format a Catalunya i establert als Estats Units, és l’impulsor de World Central Kitchen, una ONG que proporciona menjar a persones en situacions d’emergència a qualsevol punt del planeta.

Rafa Peña

Finalment, el Premi Néstor Luján de Periodisme Gastronòmic ha estat per a Marc Casanovas Anguera per la realitat retratada en un article, «La resistencia de la última subasta cantada de pescado en Cataluña», publicat al Canal Comer de La Vanguardia, sobre l’última subhasta de peix cantada que queda al país, a Montgat, al Maresme.

Els guanyadors dels Premis Nacionals de Gastronomia són el resultat d’un procés de votació secret que els acadèmics realitzen al llarg de l’any. L’Acadèmia selecciona els cuiners, professionals, institucions o col·lectius per l’excel·lència en la seva tasca i per l’aportació a la cuina i a la gastronomia del nostre país.

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias. La Prensa 

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,871SeguidoresSeguir
21,200SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights