Patates duquessa
Patates duquessa. Perquè quedin bé només cal donar el punt adequat al puré. Massa tou i la calor del forn fondrà el puré deixant unes muntanyetes planxades.
Farem servir un broc ample perquè el puré surti bé sense embussar-se. Si això
passés, no cal alleugerir el puré afegint-hi més oli o rovell d’ou. Simplement
canviem el broc per un altre de més gran.
Ingredients per a unes 20 unitats
Mig quilo de patates
Oli d’oliva verge extra o mantega fosa
Un rovell d’ou
Sal
Ou per pintar
Patates duquessa
Com fer-ho
Omplim una cassola amb abundant aigua i sal. Hi introduïm les patates, amb
pell.
Coem a foc mitjà fins que estiguin tendres per dins, cosa que comprovem
inserint una broqueta o un ganivet esmolat.
Quan estiguin cuites les retirem de l’aigua i les escorrem bé.
Pelem i preparem amb elles, en calent, un puré espès. Ja sigui picant amb
una forquilla o passant-les per un passapurés.
Afegim l’oli (o la mantega fosa), el rovell d’ou i un pessic de sal.
Introduïm el puré en una mànega pastissera amb broquet arrissat.
Quan estigui temperat formem muntanyetes arrissades sobre una safata de
forn coberta amb paper vegetal.
Pinzellem suaument amb l’ou batut.
Coem les patates al forn, escalfat a 180 ºC amb calor amunt i avall, durant
uns 15-20 minuts o fins que estiguin lleugerament daurades.
Les retirem i servim immediatament.
Han de quedar cruixents per fora i cremoses per dins.
Recepta i foto: La Prensa Magazine