14.1 C
Castelldefels
lunes, marzo 4, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Com fer una graellada de verdures perfecta

Com fer una graellada

Com fer una graellada. Les verdures i hortalisses cuinades a la planxa o a la graella són una excel·lent
guarnició, i la millor opció per menjar sa i lleuger, gaudint del sabor més
autèntic d’aquests productes i sense ingerir gaires calories.
Per fer una bona graellada de verdures necessitem que els productes siguin
frescos i de bona qualitat, per això és preferible fer-los amb els productes que
estiguin de plena temporada.

Ingredients per a quatre

Un carbassó Una albergínia

  • Un parell de pastanagues
  • Un parell de patates
  • Una ceba
  • Vuit xampinyons
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal gruixuda
    Com fer la graellada de verdures
    Rentar i assecar bé totes les verdures.
    Peleu les patates i la ceba, i també lleugerament les pastanagues amb un
    pelaverdures.
    Talleu-les al gust, amb un bon ganivet o mandolina, no gaire gruixudes però
    tampoc excessivament fines, ja que podrien enganxar-se i cremar-se
    ràpidament.
    Les patates es poden tallar longitudinalment a rodanxes àmplies de mig dit de
    gruix, oa rodanxes més petites transversalment. Tallar les pastanagues per la
    meitat longitudinal i deixar els xampinyons sencers sense la tija, o tallar-ne
    per la meitat incloent-hi.
    Escalfar a foc fort la graella antiadherent, pinzellar amb oli d’oliva i cuinar les
    verdures per tandes, sense amuntegar-les, controlant els temps segons cada
    hortalissa i el gruix. Donar la volta a les peces amb unes pinces a mesura que
    es vagin fent.
    Si s’anessin quedant fredes, anar passant-les a una safata de forn segons es
    van fent i mantenir-les calentes al forn a 50ºC. Servir en una font àmplia amb
    sal gruixuda o maldon empolvorada.
    Com rostir les verdures a la graella?
    Si ens agraden les ratlles a cada peça, és important escalfar molt la graella
    abans de posar a sobre les verdures. Així, en tenir molt calenta la superfície,
    marcarà ràpidament les peces fent els dibuixos o ratlles que ens resulten tan
    agradables a la vista.
  • Com fer una graellada
    No volem fregir les hortalisses sinó rostir-les a la graella i per això gairebé no
    farem servir oli, encara que unes gotes esteses amb un pinzell o brotxa de

silicona vénen bé per accelerar la transmissió de calor i per evitar que les
peces s’enganxin a la paella o graella .
Pel que fa als talls, podem tallar les hortalisses a rodanxes, o partir-les per la
meitat de forma longitudinal. Del gruix del tall dependrà el temps necessari
perquè estiguin ben cuinades a l’interior.
És millor anar fent cada hortalissa per separat, de mica en mica ja que cada
verdura té el seu temps necessari, ia més, depenent de la mida o gruix del
tall triat, requerirà més o menys temps. Per això, la millor forma és anar fent
cada varietat per separat i després ajuntar-les totes en col·locar-les a la plata
en què se serviran.
Com és possible que les primeres s’hagin quedat una mica fredes, una bona
tècnica sol ser la de tornar a posar-ho tot a la graella perquè totes les peces
estiguin calentes, i després disposar-les a la safata per portar-les a taula.
També es poden anar passant a una font de forn segons es van rostint i
mantenir-les calentes al forn a 50ºC amb la mateixa finalitat.
Temps aproximats
Depenent de la potència del foc i del gruix de cada hortalissa, la cocció a la
graella no és una ciència exacta, però aproximadament necessitarem tenir les
albergínies, patates i pebrots uns dotze minuts –sis per cada costat– perquè
estiguin ben fets.
Per al carbassó, si el tallem per la meitat en sentit longitudinal trigarà entre
vuit i deu minuts però si el tallem a rodanxes amb la mandolina, trigarà molt
poc -dos o tres minuts per cada cara depenent del gruix- a estar al punt.
Altres hortalisses com cebes, xampinyons i tomàquets, en tenir més aigua i ser
més toves, estaran llestes quan es dauri la seva superfície, aproximadament
uns sis a vuit minuts -tres o quatre per cada costat-.

necessitarem una bona planxa o una paella acanalada, un grapat de sal
maldon i un oli d’oliva verge extra de qualitat per realçar les verdures en el
moment de servir.

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights