Ingredients per a 6 comensals
Massa de creps: 125 gr de farina. 2 ous. 250 ml de llet. 1 cullerada d’oli. 1 mica de sal.
Beixamel: 250 ml de llet. 17 gr de mantega. 17 gr de farina. Sal. Pebre. Nou moscada. 50 gr de formatge emmental ratllat. 2 talls de pernil cuit.
Cuinat: 2 cullerades d’oli de gira-sol. 20 gr de mantega. 1 culleradeta d’oli d’oliva.
Elaboració de la Massa de creps
En un bol, barrejar farina i sal. Fer un solc i afegir-hi els ous i barrejar bé. Afegeix l’oli i torna a barrejar.
Finalment, afegir la llet poc a poc barrejant-ho bé fins a obtenir una barreja llisa i homogènia.
Cobrir el bol amb el paper film i refrigerar una hora.
Escalfar la paella a foc mitjà i aplicar una mica d’oli amb ajuda de el paper absorbent. Amb un cullerot abocar la massa i movent la paella circularment distribuir la massa per tota la superfície. Cuina-ho aproximadament 2 minuts.
Dóna-li la volta al crep i cuina per l’altre costat. Amb un o dos minuts serà suficient. Reserva el crep. Fes el mateix amb la resta de massa.
Elaboració de la beixamel
Posar a bullir la llet en una cassola. Mentrestant, en una altra, fondre la mantega. Quan estigui fosa, afegir la farina d’un sol cop i barrejar amb unes varetes de mà.
Cuinar aquesta barreja de greix i farina anomenada «roux» durant dos minuts perquè agafi un to més torrat, però no massa.
Afegiu-hi la llet bullint a la preparació de mantega i farina i barrejar-ho enèrgicament fins que espesseixi i obtinguem una textura homogènia. Retirar del foc i amanir amb sal, pebre i nou moscada.
Fora del foc, afegir a la beixamel el formatge ratllat i el pernil cuit tallat en petits trossos. Barrejar-ho bé.
Omplir els creps
Posar aproximadament una cullerada de la preparació anterior en el centre del crep. Doblegar una banda cap al centre, després les vores superior i inferior i continuar doblant cap als costats per formar un rectangle.
En una paella antiadherent fondre la nou de mantega al costat de l’oli d’oliva. Col·locar el crep a la paella. Començar cuinant la part amb les duplicitats. Fer-ho a foc mitjà i cuinar-ho dos minuts per cada costat.
Cuinar tots els creps i servir-los acompanyats d’amanida.