13.8 C
Castelldefels
viernes, marzo 1, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Entrevista a Jordi Maresma, Candidat a l’Alcaldia de Castelldefels per Esquerra Republicana de Catalunya

“Crec que l’autèntica riquesa de Castelldefels són els seus veïns i veïnes. No hi ha major orgull que poder estar al seu costat i ser útil per resoldre’n els problemes del dia a dia. I com a pare d’una nena nascuda en aquesta ciutat, sé que el futur es transforma des del present, i el futur que desitjo és d’oportunitats i d’esperança.”

Vostè ha estat tinent d’alcaldia de Drets i Ciutadania aquest darrer mandat. Com hem de continuar avançant en matèria de drets socials?

Cal continuar enfortint l’escut social per revertir que Castelldefels sigui una de les ciutats més desiguals del país. Consolidarem les oficines antidesnonaments i d’eficiència energètica, acompanyarem la construcció del nou III CAP i valorarem l’establiment d’una renda mínima de ciutadania acompanyada per una revisió de la fiscalitat per tal que sigui progressiva. Incrementarem els recursos del Centre “Montserrat Roig”, que ja és una referència nacional en la defensa dels drets civils de les dones i la comunitat LGTBI, per fer-ne també una part activa contra els delictes d’odi. En aquest mandat també hem doblat els recursos destinats a l’acompanyament legal en els processos de regularització de les persones nouvingudes i mantingut l’empadronament actiu com a eines contra la precarització. Reforçarem els recursos de coneixement del país per tal de facilitar-ne la inserció laboral.

I en matèria d’Educació i Cultura?

Aquest 2023, consolidarem la baixada de ràtios a les aules: dels 25 alumnes de 2019, als 20 actuals. Els propers reptes passen per dotar les escoles d’aire condicionat i plaques fotovoltaiques per tal d’adaptar-los a les conseqüències del canvi climàtic, tal i com hem fet a les Cases dels Infants o al Servei Local de Transició Escola Treball; incrementar els recursos per atendre les persones amb necessitats especials; i dotar Castelldefels d’una molt necessària escola de música municipal. En matèria de cultura, Castelldefels viu intensament les seves places i carrers com a veritables espais de convivència. Incrementarem la presència dels esdeveniments culturals, de cultura popular i de les arts escèniques cercant també les sinergies amb el comerç de proximitat. Potenciarem el caràcter popular de les festes incrementant el pressupost per tal de facilitar un major protagonisme de les entitats culturals, veïnals, esportives o de solidaritat.

La seva aposta per la vertebració de l’Eix Històric ha estat cabdal des de 2015, quina és la seva proposta pels propers 4 anys?

Som el municipi del Baix Llobregat amb més Bens Culturals d’Interès Nacional. La nostra proposta és consolidar la inversió en rehabilitació del patrimoni històric que ens singularitza, com a motiu d’orgull de ciutat i focus d’identitat. Farem de Can Baixeras una referència de cultura científica. Obrirem més que mai el Castell per activitats de cultura a l’aire lliure. Cal restaurar el Pont de la Corredora Mestra. I seguirem amb el programa de rehabilitació de les torres de defensa.

La preservació de la platja com a entorn natural i espai d’oci saludable sembla un fet que consolidat. Quina és la seva nova aposta pel proper mandat?

Per nosaltres la preservació de l’àmplia diversitat d’entorns naturals són una font de salut col·lectiva i de riquesa compartida Ara cal donar un nou impuls a la nostra relació amb el Garraf amb la naturalització de la vall de ca n’Aimeric, la retirada de l’aparcament de camions, i creant una nova bassa de laminació que, juntament amb la consolidació de la ZEPA a l’Olla del Rei, afavoreixi la biodiversitat de zona humida; fent de Cal Ganxo un nou centre d’interpretació; i incorporant les vores del nostre terme municipal al Parc del Garraf. En el cas de la platja, ara cal redactar un pla d’usos que afavoreixi el comerç de proximitat, incrementarem la xarxa de transport públic i la dotarem d’equipaments de ciutat: la segona biblioteca de Castelldefels, actuarà com a punt de trobada i centre de dinamització cívica i cultural.

La percepció de seguretat és un tema recurrent, mandat rere mandat. Quin model de seguretat ciutadana tenen per Castelldefels?

En els darrers 8 anys hem reforçat el cos de la policia local per poder implementar un model de seguretat basat en la proximitat i la resolució dialogada de conflictes a través de la mediació i les mesures reparadores a la comunitat. Constituirem una unitat operativa conjunta de Policia Local i SIEP (mediació de carrer) que reforçarà la capacitat preventiva i mediadora de les nostres polítiques de seguretat ciutadana per tal d’assegurar millor la convivència als espais públics. Alhora, ampliarem la comissaria per poder seguir dotant de més agents la policia local, fixant-nos com a objectiu una major presència de dones a la plantilla fins arribar a un mínim del 40%.

Quina és la seva proposta econòmica per la ciutat?

Per un costat, la UPC ha de ser llar de nous graus de FP relacionats amb la indústria aeronàutica que entrin en sinergia amb empreses emergents que facilitarem que s’instal·lin a la incubadora de l’Edifici Logic (Delta On StartUp). A nivell comercial, remodelarem Arcadi Balaguer per obrir-hi la nova plaça “Dones de La Rocalla”, que juntament amb la Neus Català i Església conformaran el cor cultural i comercial de la nostra ciutat. Hi construirem 100 nous habitatges públics de lloguer assequible amb baixos destinats al comerç de proximitat i amb 500 places d’aparcament. I aprofitant el potencial dels equipaments esportius, culturals i educatius de la nostra ciutat implementarem polítiques de diversificació econòmica del nostre teixit econòmic.

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights