Com podem fer
El bròquil és una verdura que ens aporta múltiples beneficis, entre els quals
destaquen el seu efecte antioxidant i diürètic, el seu elevat contingut en àcid
fòlic i fibra. Per mantenir intactes totes les propietats, el més recomanable és
menjar-lo cuinar-lo al vapor.
- Ingredients
- Bròquil
- Aigua
- Sal, oli i pebre al gust
- Com podem fer
Passos
El primer és netejar-ho. Per això ho tallem a trossos petits, seguint les línies
de la tija. Fet això, tallem també les tiges i les reservem per elaborar un brou
de verdures en un altre moment o cuina-les també juntament amb la resta de
parts del bròquil, segons si ens agraden o no.
Per cuinar al vapor necessitaràs una olla fona si no disposem de vaporera.
Introduïm a l’olla dos o tres dits d’aigua, en funció de com sigui de profunda, i
hi col·loquem un colador per simular una vaporera. Vigileu que el colador no
toqui l’aigua i poseu la cassola a escalfar a foc alt.
Quan l’aigua comenci a bullir, introduïm el bròquil tallat al colador i el tapem
perquè es cuini al vapor. Deixeu-ho durant cinc minuts com a màxim. Si volem
que estigui una mica més al dente, ho retirem del foc abans. Comprovem que
té la consistència que desitgem, i ho servim al plat.
Un cop al plat, podem afegir-hi sal, oli i pebre al gust per condimentar-lo o
prendre’l tal qual.
