Rostir aliments al forn no comporta dificultat però sí que cal seguir una sèrie de consells per obtenir els millors resultats.
LA CARN A EL FORN, PAS A PAS
• Lligar bé la carn amb cordill.
• Rostir lleugerament la carn en oli o mantega perquè es dauri i evitar que perdi sucs.
• Introduir-ho al forn amb els temps de cocció indicats.
• Donar 1 o 2 vegades la volta a la peça de carn.
• La sal s’afegeix a al final, excepte en el porc, que s’afegeix al principi.
• Ruixar o ‘pintar’ la carn amb el seu suc mentre es rosteix, per tal que no s’assequi.
• És important que no es cremi la safata, ja que després amargaria la salsa.
• Es pot rostir amb cebes, escalunyes i diferents verdures i herbes, depenent de la recepta, així com regar amb vi o altres alcohols.
TEMPS DE COCCIÓ
-Per a bou:
Poc fet: 20 minuts per kg.
Més fet: 25-30 minuts per kg.
Forn preescalfat durant 15-20 minuts a 200 ºC.
-Per a vedella:
25 minuts per kg.
-Per a porc:
60 minuts per kg.