14.4 C
Castelldefels
viernes, abril 19, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

En marxa la nova línia de metrobús d’alta freqüència M5 (Castelldefels – Cornellà)

En marxa la nova línia

En marxa la nova línia. L’Area Metropolitana de Barcelona (AMB) ha posat en funcionament la nova línia de Bus Metropolità Metrobús M5, un servei d’alta freqüència de pas que connecta els municipis de l’eix de la C-245. Concretament, la M5 enllaça Castelldefels, Gavà, Viladecans i Sant Boi de Llobregat amb l’intercanviador de Cornellà de Llobregat, on es pot fer transbordament amb altres transports públics com el metro (L5), el tramvia i Rodalies RENFE.

Aquest territori compta amb més de 350.000 habitants i en ell es van fer més de 27 milions de viatges en Bus Metropolità (dades de l’any 2022).

Des d’aquest dilluns 15 de maig, Castelldefels compta amb aquesta nova línia M5. Des del passat dimarts 9 de maig, estava en funcionament el primer tram de la línia (entre Cornellà i Gavà).

La freqüència de pas d’aquesta nova línia és cada 10 minuts en dies feiners. Els dissabtes, els  festius i els dies feiners del mes d’agost, els busos passen cada 15 minuts. Més informació al següent enllaç (AMB Mobilitat)

Per poder assumir més viatgers en aquest eix estratègic metropolità, l’AMB ha incorporat nous autobusos híbrids (menys contaminants i més silenciosos) d’alta capacitat a la nova línia. Concretament, es tracta de vehicles articulats de 18 metres, que ofereixen un 30 % més de capacitat que un bus estàndard. 

A les parades on es preveu que hi hagi un elevat nombre d’usuaris, s’han instal·lat parades dobles per facilitar l’accés a dos autobusos alhora. Concretament, hi ha 47 parades dobles. A banda, a la majoria de les parades també s’han canviat les marquesines. Les noves disposen d’il·luminació durant la nit i pantalla d’informació a l’usuari amb el temps d’espera.

La nova línia M5, que té la parada d’inici a l’avinguda de Màlaga de Castelldefels i acaba a la carretera d’Esplugues de Cornellà de Llobregat, circula pel nou carril bus que s’ha construït en el marc de les obres d’integració urbana de l’antiga C-245, Avinguda Constitució al seu pas per Castelldefels, i que permetrà una connexió més ràpida un cop finalitzada. Aquesta via ha estat dissenyada amb prioritat semafòrica per al transport públic, de manera que els autobusos tenen prioritat de pas i poden guanyar velocitat comercial i estalviar temps en els trajectes. 

Objectius de Desenvolupament sostenible

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights