Pastís de mill
Ingredients
6 porros
3 pastanagues
Una tassa de mill
Un parell de cebes tendres
Quatre remolatxes
Una dent d’all
24 espàrrecs silvestres
farina de blat de moro refinada
Aigua
Oli verge extra
Sa
Pastís de mill
Realització
Pastís de mill
Netegem els porros i pelem les pastanagues.
Després tallem tot a daus petits i ho escalfem en una olla amb una mica d’oli i
sal. Quan estigui agafant color afegim el mill. Ara ofeguem breument i
aboquem aigua (triple quantitat que de mill). Finalment, ho deixem cuinar tot
durant mitja hora.
Per fer la salsa picarem les cebes tendres i la dent d’all, això ho posem a
ofegar en una olla amb oli. Després ratllem les remolatxes i les afegim.
Cobrim amb aigua i deixem coure durant mitja hora.
En un motlle de vidre fiquem la barreja de mill amb porros i pastanagues.
Deixem que es trempi.
Pastís de mill
Per acabar, quan la salsa de remolatxa estigui a punt la passem per un xinès o
passarpurés. No deu quedar gaire líquida. Seguidament saltem els espàrrecs
en una paella. Ara emplatem.
En plats individuals servim una mica de salsa de remolatxa al fons i sobre
aquesta porcions del pastís fet i temperat ja. Els espàrrecs aniran com a
decoració sobre els trossos de pastís.
