16.1 C
Castelldefels
jueves, marzo 28, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Avaria a l’R2 Sud: el govern posa busos per reforçar el servei de Rodalies i expedienta Renfe

Avaria a l’R2 Sud

Avaria a l’R2 Sud. Malestar de la Generalitat amb les mesures anunciades per Renfe per mirar de resoldre la incidència greu que afecta l’R2 Sud de Rodalies, que podria trigar entre tres i quatre setmanes a recuperar la normalitat.

El govern ha decidit obrir un expedient informatiu a Renfe per conèixer l’operativa i els serveis alternatius, i ha enviat una carta a ADIF demanant-li explicacions pel que ha passat i per com preveu resoldre-ho.

A banda, i en el pla més immediat, la Generalitat posa en marxa un reforç del servei d’autobusos Exprés.cat, que començarà a funcionar aquest dimecres a primera hora del matí.

Els trajectes de la línia regular d’autobusos es reforçaran amb fins a tres vehicles més. Al matí, el reforç serà en els trajectes de Vilanova i la Geltrú i Sitges cap a Barcelona; mentre que a partir de les 4 de la tarda el reforç es farà als trajectes des de Barcelona cap a aquestes poblacions.

Aquests autobusos addicionals es podrien ampliar en funció de la demanda i disponibilitat de vehicles, i la Generalitat assegura que es mantindran fins que se solucioni l’afectació.

La intenció del govern és passar la factura d’aquest servei a Renfe perquè consideren que és el que hauria hagut d’assumir la contractació d’un servei alternatiu.
 Avaria a l’R2 Sud

Una incidència que va per llarg

La incidència que limita el funcionament de la línia hauria començat amb un incendi aquest dilluns a les 9 del vespre en un quadre de senyals a l’enclavament de Gavà, que el Ministeri creu que va ser originat per un llamp.

El secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transports, Xavier Flores, ha assegurat que la incidència en qüestió és greu i no tornarà a recuperar la normalitat fins d’aquí «tres o quatre setmanes».

«És de les pitjors incidències que pots tenir: et deixa a cegues en el control de trens i la seguretat«, ha apuntat.

De moment, aquest dilluns tot just s’ha aconseguit que circulin dos trens per sentit i hora, i per dimecres es preveu augmentar la freqüència fins a tres trens per sentit i hora (la meitat de l’oferta habitual) i que s’aturaran a totes les estacions.

«Hi haurà trens aproximadament cada 20 minuts. A partir dels pròxims dies intentarem homogeneïtzar el servei i anar incrementant els combois», ha detallat Flores.

Tot i això, Renfe reconeix que de moment no pot garantir que aquesta freqüència mínima estigui ben repartida: es pot donar el cas que circulin tres trens de cop i no en passi cap altre durant una bona estona.

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights