Com cuinar l’amarant
Com cuinar l’amarant. Ric en proteïnes (incloent-hi tots els aminoàcids essencials) i en minerals,
Molt fàcil de cuinar —amb prou feines una mica d’aigua amb sal val—,
l’amarant és una opció perfecta per a dietes veganes o vegetarianes que
necessiten incorporar proteïnes d’alt valor biològic sense haver de recórrer a
carns, peixos, formatges o ous.
Ingredients per a un comensal
- Amarant 50 gr
- Aigua per rentar-lo i per a la cocció
Com fer amarant cuit
L’amarant, com passa amb la quinoa, la sèmola del cuscús o amb el mill, s’ha
de rentar abans de cuinar-se. N’hi ha prou que posem l’amarant en un colador
de malla fina sota el raig d’aigua freda, rentant-lo i fregant-ne les llavors.
Una altra opció és deixar-ho en remull en abundant aigua durant mitja hora,
després ho escorrem en un colador fi o una malla i ja podem cuinar-ho.
Com a consell recomanem de no confiar-se de la seva petita mida, ja que
triga força a hidratar-se després.
Un cop rentat i escorregut, cuinem els 50 grams d’amarant en un litre d’aigua
en un cassó, afegir-hi el punt de sal, portar-lo a foc fort i tapar-lo. Quan bulli,
abaixem el foc al mínim i deixem que l’aigua s’evapori del tot (uns deu
minuts).
Quan l’aigua s’hagi evaporat, apaguem el foc, retirem el cassó i deixem
reposar l’amarant uns cinc o deu minuts. Després remoure’l amb una forquilla
per anar separant els grans i ja el podem prendre al gust.
Recepta de MESA CERO CHEFS Y JAIME DE LAS HERAS - Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias La Prensa