La sopa de peix es un plat casolà i saludable, amb un contingut calòric molt baix, que sempre entra bé
L’elaboració del plat és senzilla i ràpida, més encara si ja teniu el brou de peix preparat o congelat.
Aquest brou el podeu fer amb la mateixa espina del lluç i res més. Però per a enriquir una mica els brous hi podem afegir unes verdures i unes galeres. Hi podeu posar algun cranc i més espines d’altres peixos.
Aquesta sopa se serveix amb allioli negat o bé la podeu acompanyar d’uns daus de pa de torrat (en castellà picatostes).
Ingredients
Un lluç fresc (separats els filets de les espines i el cap). 200 g de fideus del número 2. Dues fulles de llorer. Aigua i sal.
Demaneu a la peixateria que us treguin els lloms del lluç i us guardin el cap i l’espina.
Renteu bé el peix i reserveu-lo.
Prepareu la verdura. És opcional, ja que per fer la recepta original no cal verdura. Aquí hem posat una pastanaga, un tros de porro, un tros d’api, un tomàquet, julivert i una ceba petita. Netegeu-la i trinxeu-la, a trossos grans.
Ara, en una cassola, poseu a enrossir la verdura. Hi poseu també el llorer i ho remeneu de tant en tant. Passats uns 10 minuts, quan la ceba comenci a estovar-se, ja hi podeu afegir el peix. I ho deixeu enrossir uns minuts més. Seguidament, cobriu-ho tot amb aigua. Una mica de sal i ho deixeu bullir entre 20-25 minuts.
Passat aquest temps, apagueu el foc.
Amb l’ajuda d’un colador, coleu el brou.
Ara és qüestió de fer la sopa. Enceneu el foc i poseu una tassa de fideus del número 2 per persona. Deixeu-ho coure uns 12-15 minuts fins que la pasta estigui feta.
A banda, talleu els lloms de lluç a trossos i els incorporeu quan faltin 5 minuts per acabar la cocció de la pasta. I de seguida tindreu la sopeta acabada. Serviu-la ben calenta.
La cuina de sempre
Recepta tradicional número 981 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.