13.7 C
Castelldefels
martes, marzo 19, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Com afecta la primavera als gossos?

Com afecta la primavera als gossos?

No som els únics que ens veiem afectats pels canvis d’estació. Durant tot l’any el nostre gos està exposat a diferents malalties i paràsits, però amb l’arribada de la primavera i amb vista posada a l’estiu la situació es complica i el perill de contagi augmenta. S’ha de mantenir a ratlla tot paràsit vivent que intenti allotjar-se dins o fora del gos.

Prevenció i veterinari

Són les armes contra qualsevol al·lèrgia, malaltia o paràsit. El nombre de gossos al·lèrgics ha crescut molt en els últims anys, ells també són al·lèrgics al pol·len, als aliments, a la pols i fins i tot a alguns teixits com el niló.

Paparres. Eclosionen buscant un hoste per alimentar-se, poden estar en arbustos, gespa, zones verdes etc. En si mateixa no és problemàtica ja que el fa es xuclar petites quantitats de sang de l’animal; el problema arriba quan són portadores de petits microorganismes que poden destruir les cèl·lules de la sang, provocar anèmia, afectar al fetge, ronyons etc.

Puces. També transmeten paràsits, però el problema major arriba quan se les mengen ja que els produeix la dermatitis al·lèrgica (DAPP), est és un altre problema durant la primavera, ja que la pell se’ls torna molt sensible i els surten crostes i escates, que solen gratar-se i poden deixar al gos sense pèl i amb picors.

Mosquits. Un altre focus de transmissió de paràsits que, a més, té una solució més complicada, són de difícil prevenció i transmeten sobretot dues malalties: la leishmaniosis i la dirofilariosis. La leishmània és un paràsit abundant en zones de maresmes, rius, pantans, piscines, etc. i provoca que els gossos s’aprimin, anorèxia, hemorràgies… Depèn molt de l’estat immunològic de l’animal i cal tenir en compte que es transmet també a les persones. La filariosis és un cuc que quan arriba a adult pot acabar fent niu en el costat dret del cor del gos, provocant insuficiència cardíaca, la solució és acabar amb les larves mentre es troben en el teixit subcutani, abans que migrin cap al cor.

Cuidar d’ell com cuides de tu. L’explosió primaveral engega a un exèrcit de nous microorganismes que poden acabar posant al gos en una situació compromesa. Sobretot, quan pugin la temperatures de manera més generalitzada cal estar atent si es té un gos amb problemes cardíacs, doncs els afecta molt, i augmentar les mesures de precaució si es freqüenten zones de risc de contagi.

Vacuna i consells. A més de la vacuna, la prevenció contra les malalties és fonamental, per a això recomanem aquesta sèrie de consells per evitar que contregui leishmaniosis

– Col·locar als gossos collarets repel·lents de mosquits.

– Usar mosquiteres en les finestres de les cases de camp i platja.

– No passejar-lo prop dels rius o zones humides al capvespre, que és quan més activitat tenen els mosquits.

– Usar regularment productes antiparasitaris externs, també actuen de repel·lents.

– Fumigar en zones amb alta densitat de mosquits. Usar espelmes o espirals en les terrasses que els espantin. A l’interior de les cases, convé usar endolls antimosquits que protegeixin el gos i a tota la família.

– Evitar que el gos dormi al carrer, sobretot en zones rurals, i si ho fa, protegir el seu lloc de sopluig amb una mosquitera.

Consulta mes articles

Síguenos en Instagram y Facebook

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights