18.3 C
Castelldefels
viernes, marzo 29, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

El papa permetrà que les dones votin en el pròxim sínode dels bisbes

El papa permetrà

El papa permetrà. El papa ha decidit concedir el dret de vot a les dones i als laics que siguin elegits per participar com a membres al sínode dels bisbes, en una decisió sense precedents a l’Església catòlica.

Fins ara, només els bisbes podien votar el document final d’aquesta important assemblea per a l’Església.

Segons han anunciat els organitzadors de l’Assemblea General Ordinària del Sínode, que es reunirà a l’octubre, amb els nous canvis hi haurà cinc religioses que s’uniran a cinc sacerdots com a representants amb dret a vot de les ordes religiosos.

D’aquesta manera, deu clergues seran substituïts «per cinc religioses i cinc religiosos pertanyents a Instituts de vida consagrada, elegits per les organitzacions representatives respectives de les superiores generals i dels superiors generals» i amb dret a vot.

Amb els canvis que ha aplicat el Papa, al voltant del 21% dels representants reunits a la reunió no seran bisbes, i la meitat d’aquest grup seran dones.

El papa permetrà

Aquesta era una reivindicació històrica de les religioses, i la decisió suposa un pas més de Francesc en la voluntat de donar més responsabilitat a dones i laics en la presa de decisions a l’Església catòlica.

La reunió està prevista del 4 al 29 d’octubre centrant-se, precisament, en com fer que l’Església reflecteixi i respongui millor els laics.


Només hi havia una dona

El febrer del 2021, el pontífex va triar per primera vegada una dona com a subsecretària del sínode dels bisbes, la religiosa francesa Nathalie Becquart. Ella sí que va poder votar a la reunió del febrer del 2021, però ho va fer en realitat en condició de subsecretària.

Precisament aquest diumenge, a les 12 del migdia, el programa Signes dels Temps de TV3 emetrà una entrevista a aquesta religiosa, en què assegura que el papa Francesc aporta el desafiament d’associar les dones a la responsabilitat pastoral i a la governança de l’Església.

La religiosa francesa Nathalie Becquart ha visitat Catalunya en diverses ocasions(Europa Press / Tribuna Joan Carrera)

També laics

A més de les dones, el pontífex ha decidit que també els laics (tant homes com dones) que participin al sínode tindran dret a votar.

Concretament, elimina la figura dels auditors a l’assemblea i afegeix «70 membres més, no bisbes, que representin altres fidels» i, entre ells, poden ser elegits «sacerdots, persones consagrades, diaques o fidels laics i que procedeixin de les esglésies locals».

D’aquests, el papa també demana que la meitat també siguin dones.

El papa permetrà


La importància d’un sínode

Des del Concili Vaticà II, els papes han convocat els bisbes del món a Roma durant unes setmanes per tractar temes concrets. Al final de les reunions, els bisbes voten propostes concretes i les presenten al papa, que elabora un document que té en compte les seves opinions.

Fins ara només podien votar els homes. Tot i això, per al cardenal Jean-Claude Hollerich, un dels principals organitzadors del sínode, «és un canvi important; no és una revolució«.

«Les revolucions divideixen, exigeixen víctimes. En canvi, nosaltres no volem víctimes, volem avançar junts«, ha apuntat.

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights