13.8 C
Castelldefels
jueves, abril 18, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Avui, xerrada central del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

Avui xerrada central

Avui xerrada central. Aquesta tarda (18.30 hores) té lloc la xerrada, acte central de la gira de primavera a Castelldefels del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans. Els seus protagonistes són els defensors dels Drets Humans Trifonia Melibea Obono (Guinea Equatorial) i Justino Piaguage (Equador). L’escenari és la seu del Servei Local de Transició Escola-Treball (SLTET). Es tracta d’un acte obert al públic.

En el proper ple ordinari del mes d’abril (dia 27) es portarà a aprovació la Declaració institucional que acompanya al projecte i que suposa l’adhesió per tal que Castelldefels segueixi sent una Ciutat Defensora dels Drets Humans.

El Centre Cívic Vista Alegre de Castelldefels va ser l’escenari el passat 19 d’abril de l’acte de presentació de la gira de primavera del projecte Ciutats defensores dels Drets Humans, que enguany fa 10 anys i que arriba a la seva tretzena edició (des de fa unes edicions es realitzen dues cada any: una a la primavera i una altra a la tardor).

Des de la seva creació, l’any 2013, Castelldefels ha participat col·laborant en la seva organització i en l’acollida de les persones defensores dels Drets Humans de tot el món que realitzen xerrades de sensibilització en centres educatius, trobades obertes amb la ciutadania, participacions en programes de Ràdio Castelldefels, etc.

Cada any, una Ciutat Defensora celebra l’acte d’inici de gira. Enguany, la ciutat escollida va ser Castelldefels. L’edició de primavera té lloc entre el 19 i el 28 d’abril i la de tardor ho farà entre el 2 i l’11 d’octubre.

Avui xerrada central

En l’acte del passat 19 d’abril van participar les cinc persones defensores que visiten la nostra ciutat: Laila Ajjawi (artista activista palestina), Thiat (raper activista senegalès), Trifonia Melibea Obono (escriptora de Guinea Equatorial), Justino Piaguage (activista ambiental, Equador) i Wendy Quintero (periodista, Nicaragua). A banda de l’explicació de la seva tasca, no només personal sinó també dels col·lectius a què pertanyen i a qui representen durant les dues setmanes que ens acompanyen; l’acte també va comptar amb el passi del vídeo “Ciutats Defensores dels Drets Humans”, parlaments oficials, la creació d’un mural (fet per membres del grup AVIVA i per Laila Ajjawi). Felipe Sérvulo va fer la lectura de poemes del seu llibre “Cúmulos de plutonio”, dedicat a Sadako Sasaki (víctima de la bomba atòmica que l’exèrcit nord-americà va llençar a Hiroshima).

A la presentació van assistir representacions dels 28 ajuntaments participants i de les altres 9 entitats i institucions catalanes que col·laboren en el projecte, com l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD, Generalitat), la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB); i les que coordinen la seva gestió: CCAR (Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat) i FCCD (Fons Català de Cooperació al Desenvolupament).

+INFO: Web Ciutats Defensores dels Drets Humans

Fotos realizadas: Ramon Josa


Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights