10.2 C
Castelldefels
viernes, abril 19, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Prova pilot per cribrar el càncer de pulmó entre fumadors i exfumadors

Prova pilot per cribrar

Prova pilot per cribrar. A partir del juny una quarantena d’hospitals de tot l’estat començaran una prova pilot de cribratge de càncer de pulmó, segons ha avançat El Periódico. Hi podran participar tant fumadors com exfumadors, i en cinc anys s’espera arribar a gairebé 50.000 persones. Els experts creuen que detectar precoçment el càncer de pulmó podria reduir la mortalitat entre un 25 i un 40%.

Es tracta del projecte de cribratge de càncer de pulmó més gran que s’ha fet mai a Europa. Només a Catalunya hi participaran nou hospitals, entre els quals el Sant Pau, el Clínic i Can Ruti. 

Horizontal
L’Hospital Clínic de Barcelona és un dels centres que participen en el cribratge del càncer de pulmó. EFE

S’oferirà a persones d’entre 55 i 75 anys fumadores o que faci menys de 15 anys que han deixat de fumar, i se’ls farà un TAC anualment durant cinc anys. A més, els fumadors s’hauran de comprometre a deixar el tabac. Tot plegat, per millorar la detecció precoç del càncer de pulmó.

Retard en el diagnòstic

El coordinador del projecte i cirurgià toràcic de l’hospital de Sant Pau, Joan Carles Trujillo, explica a RAC1 que aquest tipus de càncer és un dels més mortals, perquè habitualment es detecta massa tard. «Cada persona que diagnostiquem es mor, malauradament, i això va lligat amb el fet que el diagnostiquem massa tard«, diu.

Prova pilot per cribrar

«Més del 80% dels càncers els diagnostiquem en fase localment avançada o avançada. Per molt que millorin els tractaments en aquesta fase de la malaltia, està clar que la supervivència es veu reduïda«, conclou.

Cada persona que diagnostiquem es mor, malauradament, i això va lligat amb el fet que [aquest càncer] el diagnostiquem massa tard

Joan Carles Trujillocoordinador del projecte i cirurgià toràcic de l’Hospital de Sant Pau

L’objectiu del programa és veure si la sanitat pública pot assumir aquests cribratges i si són eficaços per reduir la mortalitat. Cada any a l’estat moren 30.000 persones de càncer de pulmó.

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights