12.5 C
Castelldefels
jueves, abril 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

La Vall d’Hebron fa el primer trasplantament de pulmó amb cirurgia robòtica del món

La Vall d’Hebron

La Vall d’Hebron fa el primer trasplantament de pulmó amb cirurgia robòtica del món. A més, ha creat un nou accés per on treure els pulmons malalts i introduir els nous sense obrir el tòrax. Es tracta d’una tècnica molt menys invasiva i que redueix les complicacions postoperatòries. 

El pacient és un home de 65 anys que tenia una fibrosi pulmonar i a qui han trasplantat un pulmó. «És una fita històrica que millorarà la vida de milers de pacients», celebra el doctor Albert Jauregui, cap del Servei de Cirurgia Toràcica i Trasplantament Pulmonar de l’hospital.

És una fita històrica que millorarà la vida de milers de pacients

Albert Jaureguicap del Servei de Cirurgia Toràcica i Trasplantament Pulmonar

Jauregui explica que el gran problema d’obrir el tòrax quan es fa un trasplantament pulmonar és que és molt agressiu i que el risc d’infecció després de l’operació és molt alt. «Aquesta nova tècnica quirúrgica ens permet tallar únicament un tram petit de pell, greixos i músculs, una ferida que es tanca amb facilitat, molt més segura i que en aquest primer pacient pràcticament no ha produït dolor», assegura.

Virus que curen: la Vall d’Hebron prova amb èxit els bacteriòfags

LAIA COLOMÉ

La Vall d’Hebron

Horizontal

Una innovadora via d’accés

«A Vall d’Hebron feia temps que pensàvem com podíem fer que aquesta cirurgia tan agressiva fos menys invasiva, però sempre topàvem amb la mateixa problemàtica: no se’ns acudia per on podíem treure el pulmó malalt i introduir el nou», apunten els responsables de l’operació.

Finalment van esbrinar com treure els pulmons de la manera menys invasiva: a través d’una cirurgia subxifoide. El xifoide és una petita extensió cartilaginosa de la part inferior de l’estèrnum. Així, els cirurgians van fer manualment una incisió de vuit centímetres a la pell per sota del xifoide i per sobre del diafragma.

Feia temps que pensàvem com podíem fer que aquesta cirurgia tan agressiva fos menys invasiva

La Vall d’Hebron

El doctor Carles Bravo, responsable mèdic del programa de trasplantament pulmonar de l’hospital, destaca que «gràcies a aquesta fita, el programa de trasplantament pulmonar entra en una nova etapa de cirurgia mínimament invasiva amb múltiples avantatges per al receptor del trasplantament pulmonar i, per tant, que millorarà els resultats del programa de trasplantament pulmonar».

Aquesta operació pionera només té un precedent, tot i que menys ambiciós, als Estats Units, a l’Hospital Cedars – Sinai de Los Angeles. Aquest centre l’any passat va utilitzar per primera vegada la cirurgia robòtica en una part del trasplantament de pulmó, però la resta de l’operació es va fer de la manera tradicional i la introducció del pulmó es va fer entre les costelles, com és habitual.

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights