18.3 C
Castelldefels
sábado, abril 20, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

El govern espanyol destinarà 50.000 habitatges de la Sareb a lloguers assequibles

El govern espanyol

El govern espanyol aprovarà aquest dimarts al Consell de Ministres un pla per mobilitzar 50.000 habitatges de la Sareb (conegut com el banc dolent) i destinar-los a lloguer assequible. És l’anunci que ha fet aquest diumenge el president espanyol, Pedro Sánchez, en un acte municipalista del PSOE a València.

En concret, l’executiu posarà 21.000 habitatges a disposició de municipis i comunitats autònomes; a més, impulsaran el lloguer social a 14.000 pisos ja habitats d’aquest parc, i promouran la construcció de fins a 15.000 habitatges públics en sòl disponible de la Sareb. 

El 20% dels habitatges de la Sareb són a Catalunya

El 20% dels habitatges de la Sareb que es posaran al mercat de lloguer a l’estat espanyol són a Catalunya. Concretament, són 10.000 pisos, molts construïts i habilitats, que es podrien posar a disposició de joves i famílies amb pocs recursos molt aviat. Bona part d’aquests pisos formaven part d’entitats bancàries com la difunta Catalunya Caixa.

Horizontal
Pedro Sánchez també s’ha compromès a arribar al 20% de parc públic d’habitatge; actualment l’Estat només en té el 3%.   Kai Forsterling / EFE

A banda, Sánchez s’ha compromès a arribar al 20% de parc públic d’habitatge. Actualment l’Estat només en té el 3%, mentre que la mitjana europea se situa en el 9%. «Jo tinc aquest compromís amb Espanya: jo vull que Espanya sigui un país amb el 20% d’habitatge públic», ha defensat Sánchez

El govern espanyol

El president ha argumentat que el fet que hi hagi més oferta pública aconseguirà «amortitzar i controlar d’una manera millor» l’evolució dels preus. També ha assenyalat que garantirà una major accessibilitat a l’habitatge per als joves del país i, per tant, baixarà l’edat mitjana d’emancipació.Llegeix també

Els set municipis amb l’habitatge més car de Catalunya

RAC1

Horizontal

Pacte per la llei de l’habitatge

El govern espanyol

Aquest anunci arriba després que el govern espanyol hagi tancat un acord amb ERC i EH Bildu sobre la llei d’habitatge després de més d’un any de bloqueig. La nova normativa prohibirà que els preus del lloguer pugin més d’un 3% a partir de l’any que ve, i crearà un nou índex de referència per sota de l’IPC.

Un dels canvis importants és que quan hi ha un intermediari per llogar un pis, com ara una immobiliària, serà el propietari qui li pagui els honoraris corresponents. S’acaba, per tant, l’aportació a fons perdut que pagava el llogater (i que sol ser una mensualitat o un 10% de l’anualitat del lloguer).

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights