Quinoa amb xampinyons. La quinoa és un pseudo cereal molt de moda, tant que la demanda ha augmentat moltíssim i les zones d’on és originària han de pagar un preu molt més alt del que ha tingut tota la vida.
Tot i això es tracta d’un aliment amb moltíssimes propietats nutritives.
La podem preparar de moltíssimes maneres, i és tan versàtil com l’arròs, per la qual cosa podem utilitzar-la per a saltejats, acompanyaments o fins i tot d’ingredient principal acompanyat de salsa de soja.
Quinoa amb xampinyons
Ingredients
75 grams de quinoa
2 parts d’aigua per cada part de quinoa
Xampinyons
All
Salsa de Soja
Oli d’Oliva Verge Extra
Preparació de quinoa amb xampinyons
Rentar la quinoa
Saltar lleugerament amb una mica d’oli d’oliva verge
Afegir l’aigua
Bullir de 10 a 15 minuts fins que doblegui el volum i consumeixi tota l’aigua
Quinoa amb xampinyons
Mentre estem coent la quinoa, afegim un rajolí d’oli a una paella i un all picat fins que es torri lleugerament. Aleshores afegim els xampinyons laminats i pugem el foc al 7/10, movent freqüentment perquè es facin igualment per tot arreu. Podem afegir una mica d’ají amb l’all per donar-li un toc picant, encara que també es pot fer servir caiena o prescindir-ne.
Quan els xampinyons estiguin daurats parem el foc, i un cop tinguem a punt la quinoa l’afegim a la paella, que baixarem a foc mitjà, més o menys 5/10. Aboquem un raig de salsa de soja, ho remenem tot i ja tindrem llesta la recepta.