15.1 C
Castelldefels
jueves, abril 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Marta Pérez. Set mesos en coma per una reacció al·lèrgica a la fruita seca: el cas d’una catalana de 19 anys

Marta Pérez Set mesos

Marta Pérez Set mesos. El 28 de setembre del 2022, la Marta Pérez va tenir un xoc anafilàctic a causa d’una reacció al·lèrgica que li va provocar una aturada cardíaca. Des d’aleshores, la jove de 19 anys està en coma i la seva família ha patit un autèntic calvari per aconseguir que millori. 

Tal com expliquen al digital Regió 7, gairebé vuit mesos després de la reacció al·lèrgica, la jove mostra senyals de millora i ara la família demana suport econòmic per cobrir les despeses de la recuperació de la Marta. Va néixer a Cardona, però ara vivia amb els pares al País Valencià. Primer la van ingressar a l’hospital públic d’Alcoi, però la seva família denuncia que no la van tractar bé i la van portar a un centre privat de València. Ara, els pares han engegat una campanya solidària per aconseguir recursos econòmics.

El cas de la Marta 

La mare de la Marta, María Verdejo, explica com va anar tot aquell 28 de setembre. «La Marta es va apuntar a un gimnàs. Un dia, en acabar la classe, el propietari del gimnàs li va oferir un batut. Ella va demanar si portava fruita seca, li van dir que no i s’ho va prendre. Però després ella mateixa ja va veure que alguna cosa passava i se’n va anar al centre de salut».

Al centre li van donar un medicament i la van enviar a casa, però la mare va insistir per tornar al CAP perquè no n’hi havia prou. Quan tornaven al centre de salut va començar el malson: la Marta va tenir una aturada cardíaca. El seu cor va estar sense bategar deu minuts i va quedar en coma.

Marta Pérez Set mesos

El propietari del gimnàs li va oferir un batut

María Verdejomare de la Marta Pérez

En aquell moment, van ingressar la Marta a l’hospital d’Alcoi i va començar una llarga lluita de la família per poder garantir la recuperació de la filla. Van tenir discussions amb els sanitaris per diferents situacions amb què no estaven d’acord. La Marta va arribar a pesar 34 quilos. «Veure el teu fill amb els ulls oberts, patint i que ningú et faci cas no té nom», assegura la mare.

Tres mesos després, van aconseguir el trasllat a un centre privat de València. Allà, la jove segueix un tractament de neurorehabilitació i millora a poc a poc. «Les proves indiquen que el seu cervell està pràcticament intacte», explica la mare, que assegura que fins i tot ja balbuceja algunes paraules.

Una campanya per aconseguir recursos

Marta Pérez Set mesos

Tot i la millora de la Marta, la seva família té por que la setmana que ve la facin tornar a l’hospital d’Alcoi, on no podria seguir aquest tractament. I és que en principi el termini del centre privat acaba el 19 d’abril, tot i que Sanitat ha assegurat que ho prorrogaria dos mesos més. Ara bé, la família diu que no els han comunicat això.

Per pagar el tractament de la Marta, adequar la casa i comprar objectes de rehabilitació la família ha començat una campanya per aconseguir recursos econòmics. Des d’aleshores, molta gent s’hi ha solidaritzat, també a la regió central.

Una jornada solidària a Cardona

La família és natal de Cardona i van passar molts anys a Solsona, però fa menys de dos anys van decidir traslladar-se al municipi d’Ibi, a Alacant. És per aquest motiu que aquest diumenge, 16 d’abril, es farà una jornada solidària a Cardona que tindrà el suport dels habitants i dels comerços.

A més, aquest divendres al matí, la mare de la Marta ha convocat una concentració davant l’hospital d’Alcoi per evitar el trasllat i rebre el suport dels veïns.

 La família ha habilitat una pàgina web per qui vulgui fer una donació per la recuperació de la Marta. Aquí pots participar-hi.

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias. La Prensa 

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights