11.4 C
Castelldefels
viernes, abril 19, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Un comunicat pòstum de «Pinotxo» denuncia humiliacions i que els nebots van fer-lo fora

Un comunicat pòstum

Un comunicat pòstum. El mític cambrer Joan Bayén, també conegut com a Pinotxo o Juanito, ha mort aquest dimarts als 88 anys i enmig d’una batalla judicial que encara sembla lluny de tancar-se.

De moment, i «per expressa instrucció de la viuda», el bufet d’advocats que defensava els seus interessos ha emès una nota que asseguren que es va escriure fa uns dies, «per tal de complir amb l’última voluntat expressada per Pinotxo, i exactament tal com va quedar redactada segons els seus desitjos».

Al llarg de cinc pàgines, el bufet Enrique Moreno assegura que Juanito els explicava «entre llàgrimes» la situació al bar, «i es queixava amargament del mal tracte que rebia per part dels familiars que estaven treballant al seu negoci». 

Els últims anys, al mític bar del mercat de la Boqueria de Barcelona hi treballaven Juanito (com a cambrer) i la família del seu nebot, Jordi Asín. Ell hi feia de cuiner, i també hi treballava la seva parella, María José, a més del fill de tots dos, Dídac, i el seu amic Javi.

Sempre segons el comunicat, l’ambient de treball era dolent i Pinotxo només cobrava la nòmina, sense tenir accés a cap mena de document del negoci i sense saber res, tampoc, sobre els ingressos que s’hi generaven. 

«Era tot por i angoixa, ni tan sols s’atrevia a preguntar als nebots per la situació econòmica o del patrimoni immobiliari per por de la seva reacció«, expliquen.

Un comunicat pòstum

No veia els nebots com a successors

Després d’anys de tenir clar que el nebot i la família no eren els successors adequats, asseguren, Juanito va decidir escoltar les ofertes que tenia per al negoci, quan feia més de vuit dècades que la família estava al capdavant de l’establiment.

Era l’octubre de 2022 i, amb el cas ja en mans del bufet, els advocats van descobrir que el nebot tenia registrada la marca «Pinotxo» des del 2011, amb domicili a casa seva, sense que l’oncle ho sabés.

En aquell moment s’hauria posat en marxa una negociació per «liquidar pacíficament la societat» i retornar a l’oncle la marca «Pinotxo», però el nebot, asseguren, va tirar pel dret i va presentar-se públicament als mitjans «com a destinatari, sense ser-ho, d’una herència inigualable».

Mal ambient i una «revolta»

Al negoci hi havia mal ambient especialment en els últims temps, diuen els advocats de Bayén, i «hi ha desenes o centenars de persones que són testimoni del que passava a la parada» i que ho podrien testificar als tribunals.

El 27 d’octubre, expliquen, el nebot va liderar «una mena de revolta contra Pinotxo», que «volia seguir treballant i baixava cada dia al seu negoci».

Un comunicat pòstum

«El senyor Asín i els seus familiars havien sortit de la barra i es negaven a treballar i atendre el públic per pressionar Pinotxo perquè se n’anés del seu bar», asseguren.

Segons aquesta versió, Juanito estava dins la barra «sol i totalment desconcertat» i l’advocat hi hauria anat d’urgència i l’hauria ajudat a refer-se de la situació i anar-se’n cap a casa, en el que va ser el seu últim dia al bar.

«Una humiliació pública», diuen, fruit de la «impaciència del senyor Jordi Asín per culminar l’estratègia de quedar-se el negoci del seu oncle».

En el text, els advocats també asseguren que el nebot hauria pogut comprar les concessions i llicències que l’oncle es volia vendre i que li va oferir a un preu inferior.

Finalment, el negoci va tancar i va acabar en mans de l’amo del bar Central, que el va reobrir sense que de moment n’hagi pogut mantenir el nom.

A la nota, els advocats de Juanito remarquen que continuaran lluitant jurídicament perquè el nebot no pugui obrir un nou negoci sota el segell de «Bar Pinotxo».

El local del mític bar Pinotxo, amb el rètol tapat, aquest dimarts
El local del mític bar Pinotxo té el rètol tapat des de fa unes setmanes per la disputa judicial (CCMA)

Un comunicat pòstum

La família del nebot lamenta la situació

Després de fer-se públic aquest escrit, contactat per TV3, el nebot ha admès tibantors durant l’últim dia de Juanito al bar, però ha negat que hi hagués el maltractament denunciat en el comunicat de Bayén. Fa pocs dies, Asín va explicar la seva versió al programa «Planta baixa».

Ell i la seva família també han emès aquest dimarts una nota en què lamenten la mort de Juanito i la manera com s’han desenvolupat els últims esdeveniments.

«El nostre tiet Juanito, el Joan Bayén, ens ha deixat apartat de les nostres vides«, apunten en el comunicat, alhora que rememoren com els Bayén i els Asín havien compartit «esforços, alegries i penes al llarg de tota una vida en comú».

«A ell el coneixereu com el cambrer més famós de la Boqueria; de la nostra mare, tieta i iaia només heu de saber que és la talaia que millor guarda els secrets de la nostra existència», apunten, alhora que qualifiquen de llastimós que «no ha pogut, no li han permès, acomiadar-se de qui va ser també centre de les nostres vides».

Així mateix, el comunicat assegura que l’altra part «explica històries que no tenen altre fonament que els diners» i que ho fa «sota la tirania d’un lletrat».

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias. La Prensa 

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights