Ingredientas (4 persones)
• 400 gr. de ceba de Fuentes de Ebro.
• 40 gr. de mantega.
• 100 ml. de vi blanc sec.
• 800 ml. de brou de carn.
• Sal.
• Pebre negre acabat de moldre.
• Una dent d’all.
• Una cullerada d’oli d’oliva.
• 8 llesques de pa.
• 50 gr. de Beaufort (formatge francés fet a Bayona) Laguiole (formatge francés de la regió d’Aubrac) ratllat.
Preparació
Pela i talla les cebes a tires fines.
Sofregir-les amb mantega en una cassola i afegir-hi el vi i el brou.
Salpebreu i deixeu-ho coure tot durant 30 minuts.
Enceneu el grill.
Peleu i piqueu l’all i seguidament bateu-lo amb l’oli.
Unteu amb això les llesques de pa torrat, espolseu-les amb formatge i poseu-ho a gratinar.
Com variació es pot espessir la sopa amb mantega pastada amb farina i acompanyar-la amb les llesques de pa torrat. D’aquesta manera es podria prescindir del formatge ratllat.
Recepta i foto: Aragón Turismo – gastronomía Aragonesa