23.2 C
Castelldefels
martes, mayo 21, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Per què hi ha menjar que al microones fa molt soroll però quasi no s’escalfa?

Per què hi ha menjar

Per què hi ha menjar. Per entendre segons quins forns microones cal fer un màster. És normal que no entenguem per què hi ha aliments que costen més d’escalfar, mentre que d’altres agafen molta temperatura en pocs segons i després ens hem d’esperar que es refredin una mica per poder-nos-els menjar.

Aquí t’explicarem per què els fregits i els menjars greixosos s’escalfen abans i amb més temperatura que els que tenen més aigua en la composició.

Això és un magnetron, el componant que converteix l'electricitat en microones electromagnètiques.
Això és un magnetró, el componant que converteix l’electricitat en microones electromagnètiques. CC0

L’aigua s’hauria d’escalfar més ràpidament que l’oli

Les microones actuen principalment sobre les molècules d’aigua, tot i que també incideixen sobre els sucres, els olis i els greixos, però en menor mesura. Si les microones no afecten tant els greixos, aquests greixos haurien de trigar més a escalfar-se. Però no és exactament així. 

Aprofitem, d’altra banda, per recordar-te que els microones no són cancerígens ni suposen cap risc per a la salut.

Els greixos i els olis són molt més sensibles 

Els olis i els greixos tenen una capacitat calorífica diferent de l’aigua i tenen més sensibilitat a l’energia que els arriba. Així doncs, encara que no els toqui tant la radiació, s’escalfen més ràpidament que l’aigua. 

A més, l’oli triga molt més a evaporar-se i té un punt d’ebullició molt més alt. Quan l’aigua s’escalfa molt s’evapora, però l’ol,i no: l’oli queda a l’aliment i pot anar agafant més i més temperatura. 

Les microones escalfen els greixos molt més ràpid que l'aigua.
Les microones escalfen els greixos molt més ràpid que l’aigua. Freepik – freesimf

Per això, els aliments fregits o amb una gran proporció de greix agafen temperatura molt ràpidament i en uns segons ja comencen a espetegar com si s’estiguessin tornant a fregir i s’escalfen molt ràpidament.

En canvi, hi ha altres aliments que no tenen el greix tan integrat, sinó que el tenen a part, com ara una cuixa de pollastre a l’ast que ens hagi sobrat. Quan l’agafem de la nevera i la posem al microones, apreciarem que de seguida comença a crepitar i creurem que ja és calenta, però no serà així. És la pell, que concentra tot el greix i que s’ha sobreescalfat. La carn, de fet, encara serà freda perquè l’aigua que conté encara no haurà tingut temps d’agafar temperatura i, per extensió, d’escalfar la cuixa de pollastre.Llegeix també

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,800SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights