14.8 C
Castelldefels
jueves, abril 18, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Mor Joan Bayén, el Pinotxo del mercat de la Boqueria, en plena polèmica pel nom del bar

Mor Joan Bayén el Pinotxo

Mor Joan Bayén el Pinotxo. Ha mort Joan Bayén, Pinotxo, el mític cambrer del bar de la Boqueria, segons ha avançat Tot Barcelona. En Juanito, com el coneixia tothom al mercat, ha mort aquest dimarts al matí als 88 anys, a Barcelona. Estava ingressat des de divendres, segons han informat TV3 fonts de la família.

Bayén, que s’havia passat la vida darrere del taulell, s’havia convertit en el personatge més icònic del mercat de la Boqueria, on el visitava gent de tot el món.

Vestit sempre amb armilla i corbata de llacet, va estar tota una vida servint la clientela de l’emblemàtic mercat de la Rambla. Era dels primers a arribar-hi per tenir a punt els talls.

En Juanito es va jubilar la tardor passada i ha mort un mes i mig després del traspàs del local, que va canviar de mans per una disputa familiar.

Mor Joan Bayén el Pinotxo

En comptes de deixar-lo als nebots, ho va fer a Elharar Mardochée, propietari del bar Central, situat al mateix mercat, i d’una desena de locals més, mentre aquella zona del mercat era tancada per obres.

Amb aquesta decisió posava fi a una saga familiar de més de vuit dècades al capdavant de l’establiment.

Els nebots –Jordi Asín, fill de la seva germana Maria, que hi feia de cuiner; la seva dona, María José, el fill de tots dos, Dídac, i el seu amic Javi– feia anys que treballaven amb l’oncle i eren part de la societat del negoci, però la concessió era d’ell.

Joan Bayén i l’equip del bar Pinotxo de la Boqueria, amb els seus nebots i treballadors (CCMA)

El nou propietari, obligat a canviar de nom

El bar va tancar per les desavinences entre la família i va reobrir al cap d’unes setmanes, després que Joan Bayén va decidir vendre la llicència de la parada a la societat Restaurant Egipte, SLU.

Mor Joan Bayén el Pinotxo

Jordi Asín en va quedar fora, però havia registrat el nom de Pinotxo. Finalment, per ordre judicial, els nous propietaris van haver de deixar d’utilitzar el nom original.

Un jutjat de Barcelona va obligar l’empresa, que es va fer càrrec de la gestió de la parada des de l’1 de març, a canviar-ne el nom.

Va ser Jordi Asín, nebot d’en Juanito i copropietari al 50% de la societat familiar amb què gestionaven el bar, qui va anar a la justícia per evitar que el local es continués anomenant Pinotxo.

Però en les últimes setmanes van penjar-hi fotos que feien pensar que el mític Juanito encara hi tenia alguna cosa a veure.

Mor Joan Bayén el Pinotxo

La família va dir que tenia intenció de reobrir el bar Pinotxo, tot i no saber si ho podrien fer a l’emblemàtic mercat de la Rambla.

L’homenatge dels altres restauradors de la Boqueria

El Pinotxo es va proclamar guanyador del «Joc de cartes» que va buscar el millor restaurant de la Boqueria. Aquest és el moment en què els altres aspirants van decidir fer-li un bonic homenatge i van pactar una puntuació perquè guanyés el mític restaurador.

El guanyador va decidir donar el premi dels 5.000 euros a l’ONG Casal dels Infants del Raval.

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias. La Prensa 

www.banquetemedieval.com

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights