Rosquilles de Quaresma
Rosquilles de Quaresma. Amb quatre dies de vacances per davant, tindrem temps de cuinar en familia, recepte en què fins i tot els més petits poden donar un cop de mà com aquestes rosquilles fetes al forn.
Ingredients
300 gr. d’oli.
275 gr. d’aigua.
350 gr. de farina.
8 ous mitjans.
Sucre.
Com fer-ho
Escalfar l’aigua i l’oli en una olla i quan comenci a bullir, abocar-hi de cop la
farina.
Remoure i immediatament es desenganxarà de les parets de l’olla.
Quan tot estigui ben unit, apartar del foc i deixar refredar la massa.
Amb la massa freda, afegir –hi els ous. D’un en un.
Quan el primer està integrat en la massa, posar el següent. Veurem que al
principi la massa es fa molles, doncs anem afegint els ous fins que es queda
enganxada a les varetes de pastar o a les mans.
En aquest moment, parem els ous.
El següent és posar el forn a escalfar a 180º.
Preparar una safata de forn, untar-la amb oli d’oliva i posar-hi muntets de
massa (el que cap en una cullera sopera ben plena), després mullarem un dit
en oli i farem un forat al centre.
Posar-ho al forn 25 minuts a 180º, o fins que les vegem daurades.
Deixar-les refredar i mullar-les per la part daurada amb vi moscatell i després
ensucrar-les.