Panadons de Quaresma
Panadons de Quaresma. Els espinacs deixaran anar aigua, posar-los en un escorredor i retirar l’excés d’aigua exprimint amb les mans.
Ingredients per a fer uns 20 panadons
3 kg d’espinacs nets
Una dotzena de dents d’all
Un got de julivert tallat petit
Panses
Sal
Oli
Ingredients per a fer la massa
1 tassa i mitja d’oli
1 tassa i mitja d’aigua calenta, però sense bullir
Farina (la que agafi)
Una mica de sal
Elaboració
Posar els espinacs ha la cassola però amb el foc apagat.
Afegir el julivert fresc tallat ben petit, l’all tallat també ben petit i un rajolí
d’oli d’oliva. Barrejar-ho bé.
Després, farem la massa.
Posar en un vol l’aigua, l’oli i una mica de sal; anirem tirant la farina i
barrejant-ho fins que aconseguim una massa de no s’apegui, finalment
formem una bola.
Posem el forn a 230°.
Per fer els panadons, agafarem una mica de massa, l’estirarem de manera que
quedi mes o menys rodona, no cal que sigui molt fina, o al gust de cadascú,
posarem al centre una porció d’espinacs, per damunt unes quantes panses i ho
tanquem.
Podem tancar com una empanadilla o de les vores cap al mig.
Ho posarem en una placa de forn i a coure fins que estigui la superfície ben
rosseta i la base cuita també.
Només treure’ls del forn quan encara estan molt calents, els regarem amb un
raig d’oli per damunt. Aquesta operació es important perquè facin més goig i
siguin més bons!
Recepta i foto: Cuina d’una aprenent