Ingredients
Un tros de pa de pessic
(pot ser la resta d’un altre pa de pessic)
250 g de nata per muntar
Un ou gran
Un pal de canyella
La pell de mitja llimona
La pell de mitja taronja
Oli d’oliva verge extra per fregir
Sucre normal
Torrija de pa de pessic
Preparació
Tallar el pa de pessic en porcions iguals. Reservar.
Posar la nata sense muntar en un cassó amb el pal de canyella i les pells dels
cítrics. Portar a ebullició. Retirar de foc i deixar temperar. Retirar la canyella
i les pells de llimona i de taronja.
Posar oli d’oliva verge extra en un pot petit. Han de cabre-hi els trossos de pa
de pessic, i cal que els cobreixi l’oli.
Batre l’ou fins que quedi molt batut. Mullar els trossos de pa de pessic a la
nata, passar-los per ou i fregir-los a temperatura mitjana alta -en una placa
d’inducció com a l’7- fins que estiguin daurats. Treure’ls i deixar-los escórrer
en un colador. A l’estona passar-los a paper de cuina.
Quan estiguin temperades o gairebé fredes les nostres llesques amb ou de pa
de pessic posar sucre per sobre i cremar amb el bufador.
Servir immediatament.
Es pot acompanyar d’unes natilles, o de gelat, o simplement així.