Ingredients
• ¾ kg de seitons grans
• Vinagre per cobrir-los
• Sal
• Oli d'oliva verge extra
• 2 grans d'all
• Julivert
Preparació
Netejar els seitons, llevant-los budells, espines i cap, i obrir-los en dos. Rentar amb aigua abundant molt freda, tractant-los amb cura per cuidar la seva carn.
Escórrer i congelar al menys 48 hores per sota dels 20ºC.
Deixar-los descongelar. Salar-los una mica, i posar en un recipient on entrin folgadament i cobrir amb un vinagre no gaire fort. Mantenir de 6 a 8 hores en vinagre.
Escórrer bé el vinagre, i anar posant al recipient en què ho anem a guardar successives capes de seitons, tirant sobre cada capa una mica de sal normalment li fa falta, però cal tastar-los-, una mica d'all picat molt petit, una mica de julivert picat i un bon raig d'oli d'oliva verge extra.
Procedir d'aquesta manera fins a col·locar tots els seitons. Han d'acabar coberts d'oli d'oliva gairebé fins cobrir-los, tal com veieu a la foto.
Deixar un dia a la nevera abans de consumir-los.
Per menjar-los cal treure'ls un parell d'hores a temperatura ambient.
Recepta i foto: Webos fritos
Relacionado