Free Porn
xbporn

buy twitter followers
uk escorts escort
liverpool escort
buy instagram followers
28.9 C
Castelldefels
miércoles, julio 24, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Els secrets del pastís de formatge de Jon Cake, l’enginyer convertit en fenomen del ‘cheesecake’

Els secrets del pastís

Els secrets del pastís. Potser heu tastat els pastissos de formatge de Jon Cake, potser els seguiu a Instagram (com més de 77.000 persones), o potser heu tingut oportunitat de sentir la seva flaire captivadora, en alguna de les dues botigues que tenen a Barcelona. I és que s’ha convertit en un fenomen del cheesecake, el primer establiment que s’hi dedica de forma especialitzada a la ciutat. 

Jon Cake és un dels pocs llocs on es pot comprar pastís de cabrales, idiazàbal o manxego: hi ha creacions amb més de 200 tipus de formatge. Ara els seus secrets es poden llegir al llibre Joncake. Las tartas de queso más gourmet (Planeta Gastro).

Jon Garcia, amb el seu pastís de formatge
Jon Garcia, amb el seu pastís de formatge.   Cedida

Un enginyer que volia cuinar

La història del negoci i del pastisser és força especial. Jon Garcia és enginyer aeronàutic. “Treballava a l’Aràbia Saudita amb petroquímiques. Una nit, en un hotel on treballava, em vaig adonar que no volia seguir, allò no era la meva passió. Li volia donar una oportunitat a la cuina”, explica en Jon a RAC1.cat.

Amb 18 anys ja s’havia plantejat formar-se per treballar als fogons, però la família va fer que es fes enrere. “Els avis havien gestionat un restaurant i la mare i la tieta hi havien treballat de joves. Havien vist la cuina en la seva versió més dura, a Bilbao, als anys 70 i 80, allò era la guerra com a mínim. No volien que em fiqués en això, i quan els ho vaig plantejar va ser una mica dramàtic”.

Treballava a l’Aràbia Saudita amb petroquímiques. Em vaig adonar que no volia seguir

Els secrets del pastís

Jon Garcia

Jon Garcia, amb el seu pastís de formatge
Jon Garcia, amb el seu pastís de formatge ALEX FROLOFF

Comença a la cuina

Però la vocació tira i finalment amb 27 anys Jon Garcia es va posar a estudiar amb el davantal. Després de fer pràctiques en diferents restaurants d’Espanya (inclòs El Celler de Roca), «buscava un projecte engrescador, però era plena pandèmia, era el pitjor moment per dedicar-me a això”, comenta. Va començar en un establiment del País Basc, però amb el confinament municipal i la davallada del volum de negoci, Garcia va decidir marxar, tornar a casa dels pares a Vilassar de Mar, i pensar què podia fer. 

Va arribar a la idea dels pastissos de formatge quan va veure que un noi en venia a Madrid. “Vaig començar a fer proves amb receptes clàssiques dels pastissos de formatge de la Viña de Sant Sebastià, Estimar, Zuberoa… Treballava amb aquestes bases, però jo hi afegia parmesà, gorgonzola i mascarpone. Juntament amb el grana padano, són els formatges base del nostre pastís clàssic actual”. 

Els secrets del pastís

Vaig començar a fer proves de receptes amb receptes clàssiques de pastís de formatge

Emprenedoria i laboratori de pastissos

Les dues primeres setmanes, confessa, el que sortia “fregava el desastre, aquell no era el camí”. “Els primers pastissos eren com una sopa, te’ls podies menjar amb canyeta”, diu. Finalment, va trobar el gust i la textura adequats, però calia fer moltíssimes més proves fins que sortís alguna cosa “decent”. 

Aconsegueix un pastís acceptable, i es posa a vendre’n a amics i persones de l’entorn. Tenia 900 seguidors a Instagram, i allà vaig començar. “El novembre del 2020 en venia uns 30 o 40 a la setmana. Començo a distribuir-ne també en un local de la Riera de Sant Miquel, a Gràcia, i apasso als 70 o 100. Els feia jo tot sol”, explica. Fins i tot els portava fins a Mataró, a domicili, per un parell més d’euros. “Va ser una bogeria: jo anava a comprar, jo feia els pastissos, jo preparava les comandes, jo repartia… Ara venc 1.300 pastissos a la setmana”.

El novembre del 2020 venia 30 o 40 pastissos a la setmana. Ara en venc 1.300

Els secrets del pastís

Jon Cake

Pastissos de formatge de Jon Cake
Pastissos de formatge de Jon Cake.   ALEX FROLOFF

La recepta

“M’encantaria donar la meva recepta i sé que en el futur podré donar-ne els detalls i les explicacions. Actualment tenint en compte que som un negoci nou i molt petit, on fem només un producte, publicar la recepta mare seria revelar un dels secrets del nostre èxit”, escriu Jon al llibre. Però tot i que no dona la seva recepta més personal, sí que comparteix una recepta bàsica com les que ell va fer servir per practicar.

Pastís de formatge

Ingredients

500 g de formatge crema
100 g de formatge blau
6 ous frescos
2 rovells d’ou
235 g de sucre
150 g de nata 35% MG
50 g de farina
190 g de galeta Maria daurada
95 g de mantega

Pastissos de formatge de Jon Cake
Pastissos de formatge de Jon Cake.   ALEX FROLOFF

Preparació:

Per a la base de galeta
– Triturar bé 190 g de galeta Maria daurada i afegir-hi 95 g de mantega a temperatura ambient. Barrejar tot bé.​
– Cobrir la base del motlle amb paper sulfuritzat (paper de forn) i posar-hi la barreja de galeta i mantega a sobre, estrenyent bé perquè quedi ben compacta.​
-​ Posar-ho al congelador uns 20 minuts.

​Per a la massa:
​- Preescalfar el forn a 220 ºC. Escalfar la crema de llet fins que bulli lleugerament (amb la primera bombolla n’hi ha prou), i afegir els formatges i el sucre.
​-Triturar bé la barreja amb ajuda d’un robot de cuina o túrmix.
-​ Afegir la resta d’ingredients i emulsionar bé la barreja, mirant que no hi quedin grumolls.
​- Posar la barreja al motlle (ha d’estar congelat) i fornejar a 225 ºC (amb aire) durant 23-27 minuts (o fins que la part superior estigui daurada).
​- Treure del forn i deixar reposar a temperatura ambient 3-4 hores, després passar mitja hora a la nevera i treure per consumir.
-​ El pastís ha d’estar a uns 15-25 ºC per consumir (temperatura ambient).

Secrets de Jon Cake

Els secrets del pastís

FORMATGE DE VERITAT

Un dels consells de Jon Cake és posar formatges de veritat als pastissos. A les seves creacions, hi ha entre un 40-50% de formatge, comptant el formatge crema. Si us agrada molt el formatge, podeu canviar d’un 10 a un 25% de la recepta per un altre tipus de formatge, com formatges blaus. «Si afegiu formatges molt curats, compenseu la textura amb altres de més cremosos, si en poseu de molt cremosos, compenseu-la amb formatge crema (reduint la nata) o una mica de farina».

Secrets de Jon Cake

LA GALETA

Hi ha qui diu que el pastís de formatge no ha de portar galeta, el de Jon Cake en porta. “Li dona un toc cruixent que d’altra manera no el tens. Per mi aporta una diferència, i també el gust de mantega, prou com doni el punt cruixent i no gust de galeta només”.

Secrets de Jon Cake

TEXTURA I CREMOSITAT

Que s’escampi el pastís pel plat és clau? «Hi ha gent que vol que surti per fora, però jo considero que és millor cremós sense arribar a ser líquid, perquè a més si agafes una porció per emportar, el tall és difícil». 

Secrets de Jon Cake

TEMPERATURA

S’ha de menjar a temperatura ambient: 20 graus o 25 és ideal. «Si te’l menges fred, tots els gustos del formatge es perden. Això vol dir que ha de reposar després de sortir del forn, dues o tres hores».

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook

Encuentra más noticias  La Prensa

www.banquetemedieval.com

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,900SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights