La crema catalana
La crema catalana és una de les postres més típiques de Catalunya que es
menja durant tot l’any, però que es consumeix especialment el 19 de Març,
Sant Josep, dia del pare.
Ingredients
750 ml de llet sencera
200 gr. de sucre
50 gr. de Maicena
6 rovells d’ou
Pell d’una llimona
Sucre per adornar
La crema catalana
Preparació
Anem a començar aquesta preparació diluint en un gotet de llet la Maicena, i
un cop diluïda l’anem a reservar per usar-la més endavant. D’altra banda anem
a batre el sucre amb els rovells dels ous, rebutjant les clares, que les podem
guardar per usar en una altra recepta si volem. Usarem unes varetes per
barrejar bé els ingredients fins a formar una pasta cremosa. Reservar aquesta
mescla també, la farem servir una mica més tard.
En un cassó adequat, col·loquem la resta de la llet, i l’anem a posar a
escalfar. Agreguem a la llet la pell de la llimona, i després amb un ganivet
ben afilat anem a tallar la pell, amb cura de treure solament la part groga, ja
que la part blanca de la llimona pot donar un sabor amarg. Quan la llet
comenci a bullir, ho posem a foc suau, llevem la pell de la llimona i hi
agreguem les gemmes batudes amb el sucre, i batem una mica perquè es
barregin bé. A continuació afegim el got de llet amb la Maicena i batem fins
que la mescla s’espesseixi bé.
Retirem del foc i ho bolquem en els recipients individuals. Normalment farem
servir uns recipients de fang molt característics, però si no tens, usa altres
diferents. Empolsem una capa de sucre per sobre dels mateixos, i amb un
bufador de cuina la cremarem fins a donar-li el color típic de la crema
catalana.
Ho deixem refredar a la nevera unes hores, perquè es qualli bé i es refredi.
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias La Prensa