Recepta de Setmana Santa
Recepta de Setmana Santa. Aquets canonets de llesques són una deliciosa manera de variar un dolç tan
clàssic i tan propi d’aquestes dates de Setmana Santa. La seva elaboració no
pot ser més fàcil ni més ràpida. En 15 o 20 minuts es poden improvisar unes
bones postres per sorprendre la família o uns convidats inesperats.
En aquesta ocasió els hem omplert amb crema de cacau amb avellanes, però
també queden riquíssimes amb una melmelada de gerds o maduixes.
Ingredients per a 4 persones
Pa de motlle 8 llesques
Un ou
Llet 120 ml
Crema de cacau i avellanes
Oli d’oliva verge extra per fregir
Sucre
Canyella mòlta
Com fer-los
Batem l’ou en un bol i hi afegim la llet. Ho barregem bé.
Posem una llesca sobre la taula i l’aixafem amb el corró fins que quedi molt
fina.
Untem una tira de crema paral·lela a la vora més propera a nosaltres, no cal
posar-ne gaire per evitar que se surti.
Repetim aquesta operació amb totes les llesques.
Passem els canonets per la barreja d’ou i llet sense xopar-los massa ja que el
pa és molt fi i tendre i es podria trencar.
Els anem posant en un plat.
Escalfem abundant oli en una paella fonda i quan estigui ben calent anem
fregint els canonets fins que estiguin daurats per tot arreu.
Els traiem i els posem a escórrer en un plat cobert amb paper de cuina.
Finalment barregem tres cullerades de sucre amb un parell de culleradetes de
canyella i arrebossem en aquesta barreja els canonets.