Com fer els espinacs
Com fer els espinacs. Pocs secrets te aquest plat humil, excepte utilitzar ingredients de bona qualitat i adaptar els
temps de cocció al gust.
Ingredients per a 2 comensals
600 gr d’espinac fresc.
50 gr de passes de corinti o sultanes.
40 g de pinyons.
Una dent d’all.
50 ml de vi blanc.
Pebre negre mòlt.
Fonoll sec o comí mòlt.
Oli d’oliva verge extra.
Sal (opcional).
Com fer els espinacs a la catalana
Netejar amb aigua els espinacs i escórrer-les bé, en el cas que no vinguin ja rentades.
Trossejar-les o picar-les una mica amb un ganivet si són molt grans, encara que queda més
presentable deixar les fulles senceres.
Posar aigua a bullir en una olla gran i coure-les pocs minuts, el just perquè perdin volum.
Escórrer i refredar ràpidament.
Escalfar una mica d’oli en una paella i daurar lleugerament la dent d’all ben picat. Afegir les
panses i els pinyons, regar-ho amb el raig de vi i saltejar-ho fins que s’evapori l’alcohol. els espinacs, donar un cop de pebre i ofegar tot el conjunt uns 5-10 minuts. Servir amb una
els espinacs, donar un cop de pebre i ofegar tot el conjunt uns 5-10 minuts.
mica de fonoll mòlt o comí, pebre recentment mòlt i sal.
Recepta: Liliana Fuchs – Directo al Paladar
Foto: Shutterstock