18.7 C
Castelldefels
sábado, abril 20, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Arribarà la pluja? Farà calor? Així serà aquesta primavera

Arribarà la pluja farà calor

Arribarà la pluja farà calor. Aquest dilluns a les 22.24 h comença oficialment la primavera. I després de l’hivern sec que hem passat i de la sequera que arrosseguem des de fa molts mesos, hi posem totes les nostres esperances. Els embassaments de les conques internes estan al 27% de la seva capacitat i, a curt termini, almenys aquesta setmana, de pluja se’n veu poca. Però com seran els mesos d’abril i maig? 

Les temperatures, altes

Últimament, els pronòstics de temperatures mensuals sempre ens mostren uns mapes més aviat ataronjats o en alguns casos vermellosos. Això ens indica que la temperatura es preveu per sobre de la mitjana. Si mirem el pronòstic per al mes d’abril, podem observar que gran part d’Europa i del nord de l’Àfrica tindran temperatures més altes del que tocaria, en un rang d’entre 0,25 i 1,5 °C per sobre de la mitjana. A casa nostra es preveu, precisament, una temperatura d’entre 0,5 i 1 °C per sobre.

Anomalia de temperatura prevista pel mes d'abril
Anomalia de temperatura prevista per al mes d’abril   ECMWF

Arribarà la pluja farà calor

Si mirem el mes de maig, la tendència no canvia. Per tant, ens esperaria un maig càlid. Recordem que l’any passat durant aquest mes vam tenir els primers valors que van fregar els 40 °C. Concretament, es va arribar als 38,2 °C a l’estació meteorològica de Vinebre (Ribera d’Ebre).

Anomalia de temperatura pel mes de maig
Anomalia de temperatura prevista pel mes de maig   ECMWF

Més pluja, només al nord

Si mirem els mapes de precipitació, podem veure que es preveu un mes d’abril normal (color blanc) o amb precipitació per sobre de la mitjana (color verd), més aviat al vessant nord del Pirineu. Aquesta seria la previsió del Centre Europeu de Meteorologia. 

Anomalia de precipitació prevista pel mes d'abril
Anomalia de precipitació prevista per al mes d’abril   ECMWF

Els mapes americans són una mica més generosos i marquen un abril més plujós a gran part del Pirineu i també a Ponent. Pel que fa al mes de maig, sembla que, en general, pinta normal, amb una precipitació dins de la mitjana. Per tant, comptant que és el mes de maig, hauria de ploure.

Arribarà la pluja farà calor

Anomalia de precipitació prevista pel mes de maig
Anomalia de precipitació prevista pel mes de maig ECMWF

En el cas dels mapes americans, el mes de maig pinta que serà més plujós al Pirineu i a la Catalunya Central. Si aquesta pluja no arribés abans de l’estiu, serien necessàries noves restriccions per assegurar l’aigua de cara als mesos vinents.

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights