19.2 C
Castelldefels
jueves, marzo 28, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Una comissió de l’Eurocambra arriba a Madrid per investigar l’espionatge a l’independentisme

Una comissió de l’Eurocambra

Una comissió de l’Eurocambra. Membres de la comissió del Parlament Europeu que investiga l’espionatge amb Pegasus seran a Madrid aquest dilluns i dimarts per saber quin ús ha fet el govern espanyol del programari espia.

La missió a Espanya no estava prevista inicialment, però l’esclat del Catalangate hi ha donat impuls. Tot i això, diversos grups de l’Eurocambra hi han introduït esmenes que podrien rebaixar la transcendència del cas.

La comissió Pegasus del Parlament Europeu es va crear, sobretot, per investigar l’espionatge a Polònia i Hongria, però el dia abans de la primera sessió, Citizen Lab va destapar el Catalangate i el cas ha anat prenent protagonisme.

Al gener es va decidir que s’enviaria una missió a Espanya, cosa que va molestar al PSOE i al PP.https://www.ccma.cat/324/embed/destacat-noticia/3217538/

Delegació de nou europarlamentaris, 4 d’ells espanyols

La delegació la composen nou europarlamentaris tenen com a missió investigar si el govern espanyol és darrere l’espionatge a 65 independentistes. Normalment en aquestes missions hi participa un diputat de cada grup.

Una d’elles és Diana Riba, eurodiputada per ERC, i hi ha tres membres espanyols: l’exministre d’Interior Juan Ignacio Zoido, del PP, Ibán García del Blanco, del PSOE, i Jorge Buxadé, de Vox, aquests dos com a membres substituts.

Una altra de les integrants és l’holandesa Sophie In ‘T Veld, que és la ponent de l’informe sobre l’espionatge amb Pegasus, mentre el cap de la delegació és el també holandès Jeroen Lenaers.

Els altres tres membres són l’austríac Hannes Heide, la polonesa Róza Gräfin Von Thun und Hohenstein i l’eslovac Vladimír Bilcik.

Una comissió de l’Eurocambra


Escoltaran Pere Aragonès com a víctima

En la visita no es trobaran amb cap ministre del govern espanyol: aquest dilluns a la tarda els rebrà Pascual Navarro, secretari d’Estat d’Afers Europeus, abans de reunir-se amb periodistes.

L’agenda d’aquest dilluns es completa amb una trobada amb membres de la comissió d’investigació del Parlament de Catalunya, i amb representants d’organitzacions com Amnistia Internacional.

El dimarts rebran algunes víctimes de l’espionatge, entre les que destaquen el president de la Generalitat, Pere Aragonès, la delegada del govern davant la Unió Europea, Meritxell Serret, i l’alcaldable d’ERC per Barcelona, Ernest Maragall.

El dimarts la delegació també es reunirà amb Andrés Jiménez Rodríguez, membre de l’equip d’Ángel Gabilondo com a Defensor del Poble, i amb el comitè de Defensa del Congrés, abans de marxar a primera hora de la tarda.

Una comissió de l’Eurocambra


L’informe del Parlament Europeu dona per fet l’espionatge

L’informe del Parlament Europeu sobre l’espionatge amb Pegasus conegut el novembre, dedica 12 pàgines a Espanya, i dona per fet que el govern espanyol va espiar il·legalment a líders independentistes catalans.

La ponent, In ‘T Veld, va afirmar que hi havia «indicis clars» que s’havia fet aquest espionatge i va reclamar que es defineixi bé a nivell de tota la UE què és la «seguretat nacional«, la justificació habitual d’aquest tipus d’espionatge.

Segons Ibán García del Blanco, «no és un informe equilibrat i té serioses deficiències» i critica també que es posi en el mateix sac els governs de Polònia o Hongria i el d’Espanya

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias  La Prenhttps://laprensamagazine.cat/archivos/11801

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights