11.8 C
Castelldefels
viernes, abril 19, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Destituït com a coordinador de la selectivitat el professor de la UAB acusat d’assetjament

Destituït com a coordinador

Destituït com a coordinador. El professor de la UAB suspès de sou i feina després que vuit estudiants de doctorat el van denunciar per assetjament laboral, i en un cas sexual, també deixarà ser coordinador de la selectivitat.

Àngel Gallego, membre del Departament de Filologia Espanyola de la universitat, coordinava els exàmens de Llengua Castellana en les proves d’accés a la universitat, les PAU.

Segons la delegació sindical de la CGT a l’Autònoma, el professor utilitzava les xarxes socials –Instagram, on té 10.000 seguidors, i YouTube– per acostar-se a menors amb l’excusa d’ajudar-les a preparar aquestes proves i fins i tot arribava a tenir-hi trobades cara a cara, segons ha assegurat la delegada sindical de la CGT a la UAB, Mercè Márquez Martínez.

El sindicat també denuncia que el mes de juny ja va posar-ho en coneixement de la Generalitat, que ara l’ha apartat. 

«Quedarà radicalment separat de les PAU», ha declarat el conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, aquest divendres a Ràdio Estel. «S’ha de separar la poma del cistell», ha afegit en relació amb els dos casos d’assetjament coneguts els últims dies a la UAB.

L’altre és el d’un catedràtic de Física que la universitat acaba d’apartar, després que al febrer va ser condemnat a un any i mig de presó per assetjament sexual.

La responsable d’Igualtat de la facultat va dimitir perquè la universitat no va voler actuar fins que el cas no es va donar a conèixer a la premsa.

Nadal ha demanat ser «molt més proactius» i apartar preventivament els professors o catedràtics de seguida que hi ha una denúncia per assetjament. «No poden passar ni setmanes ni mesos», ha dit.

«A vegades, fa l’efecte que entre que es produeix la primera alerta i es ratifica una reacció passa massa temps», ha afirmat el conseller d’Universitats. «Quan apareix un cas, sanció immediata de caràcter preventiu. S’ha de ser contundent en inici, perquè, si no, els temes es podreixen i es perpetuen, i no pot ser de cap manera», ha insistit.

En el cas d’Àngel Gallego, el conseller ha explicat que fa pocs dies va saber que estava implicat en les proves d’accés a la universitat i immediatament va exigir la convocatòria de la comissió del Centre Interuniversitari de Catalunya que el va nomenar perquè sigui separat de les proves. «I si ho hagués sabut l’11 d’octubre, quan vaig ser nomenat, ho hauríem fet llavors», ha dit.

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights