12.6 C
Castelldefels
jueves, abril 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

L’Escolania de Montserrat incorpora noies per primer cop en gairebé mil anys

L’Escolania de Montserrat incorpora noies

L’Escolania de Montserrat incorpora noies. L’Escolania de Montserrat crearà un cor format per nois i noies de 17 a 24 anys. Serà la primera vegada en gairebé mil anys d’història que l’abadia incorporarà veus femenines.

El cor s’anomenarà Cor de Cambra de l’Escolania de Montserrat i cantarà un cap de setmana al mes. Quan actuï, l’escolania descansarà i així els seus membres podran passar més temps amb la família.

Horizontal
El monestir crearà aquest nou cor mixt format per nois i noies de 17 a 24 anys.   CC0

El prefecte de l’escolania, Efrem de Montellà, destaca que, per primera vegada, hi haurà veus femenines: «Una de les preguntes que ens han fet sempre és per què no hi ha nenes a l’escolania. Nosaltres seguim una tradició que volem que continuï igual, però per poder incloure totes les nenes que els agradaria ser escolanes, hem decidit crear un segon cor amb nois i noies».

Per poder incloure totes les nenes que els agradaria ser escolanes, hem decidit crear un segon cor amb nois i noies

Efrem de Montellà prefecte de l’Escolania de Montserrat

L’Escolania de Montserrat incorpora noies

El monestir treballa amb la idea que aquest nou cor no-professional comenci a cantar el curs vinent. Les primeres audicions per formar-ne part seran el 27 de maig i el 3 de juny. 

Es busquen nois i noies d’entre 17 i 24 anys amb un bon nivell de lectura musical, experiència en cant coral i que siguin sensibles amb la religió cristiana.

Els efectes de la pandèmia també arriben a l’Escolania de Montserrat. Els seus responsables alerten d’una caiguda important d’inscripcions i auguren que el curs que ve continuaran a la baixa. Entre els motius d’aquest descens s’hi troben la incertesa de la pandèmia i la crisi econòmica.

L’Escolania de Montserrat incorpora cada any, de mitjana, uns 10-12 alumnes nous. Aquest curs, 2020-21, la xifra ha estat de cinc alumnes, i la previsió és que l’any vinent es mantingui la tendència. Des de l’abadia de Montserrat consideren que la paràlisi que viu el país, la por dels contagis i la crisi econòmica repercuteixen directament en el nombre d’inscripcions.

L’Escolania de Montserrat incorpora noies

Horizontal
L’escolania forma cada any una cinquantena d’alumnes entre 4t de primària i 2n d’ESO. // ACN – Mar Martí Mar Martí

Malgrat tot, defensen que l’escolania és un projecte segur i animen els interessats a descobrir-ne la proposta educativa. Entre les opcions per augmentar el nombre d’alumnes, però, no hi ha la d’incorporar nenes. El pare Efrem de Montellà, prefecte de l’escolania, ha explicat a l’ACN que si algun dia converteixen el cor en mixt ho faran de manera meditada i no per la necessitat d’incorporar més cantaires.

Com que tenim tot un patrimoni força extens de partitures i compositors que han escrit per a l’escolania, pensat per a aquestes veus blanques masculines, en principi seguim aquesta tradició. No tenim preparat l’edifici ni l’estructura per tenir una escolania mixta”

pare Efrem de Montellàprefecte de l’Escolania de Montserrat

L’escolania ha convertit enguany la tradicional jornada de portes obertes en unes “portes obertes permanents”, amb visites personalitzades amb cita prèvia. A més, el 8 de març es farà una videoconferència informativa per a les famílies interessades.

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights