Unzué Molts malalts d’ELA
Unzué Molts malalts d’ELA. Des que el juny del 2020 va anunciar en una roda de premsa des del Camp Nou que tenia ELA, Juan Carlos Unzué s’ha convertit en el rostre visible de l’esclerosi lateral amiotròfica. Una malaltia despietada que no només afecta els que la tenen, sinó també el seu entorn. Ho explica en una conversa amb RAC1.
«No oblidem que estem parlant d’una malaltia que afecta directament la parella, la família i l’entorn proper del malalt. Us podeu imaginar què deu sentir algú que t’estima quan ha de tenir cura d’una persona tan dependent? No tenen formació ni recursos. Jo no m’ho puc imaginar», diu
Amb la seva mirada riallera i unes ganes de viure que s’encomanen, Unzué ha destinat els dos últims anys de la seva vida a reclamar ajudes per als malalts d’ELA (uns 4.000 a tot l’estat), a qui ell anomena els seus «companys d’equip». Com recorda l’exjugador del Barça a RAC1, la malaltia és un cost econòmic inassumible per als malalts.
«La falta d’ajudes condiciona el procés de la malaltia de molts dels companys. I, fins i tot, la part més important, que és la decisió final. Senten que la malaltia els està matant, però també senten que estan arruïnant la família, i per això decideixen marxar», reivindica.
Senten que la malaltia els està matant, però també senten que estan arruïnant la família, i per això decideixen marxar
Juan Carlos Unzuéexjugador i exentrenador del Barça
Un retrat de l’ELA sense edulcorants
El periodista Xavi Torres, que coneix Juan Carlos Unzué des que va arribar a Barcelona l’any 1988, ha codirigit el documental Unzué. L’últim equip del Juancar, que mostra, sense edulcorants, totes les cares de la malaltia.
«Aquest és un documental sobre l’ELA. Si volen veure una retrospectiva del Juan Carlos, no és això. Aquí hem vingut a remoure consciències», explica als micròfons de RAC1.
És un documental sobre l’ELA. Aquí hem vingut a remoure consciències
Xavi Torresperiodista que ha codirigit el documental
El documental, que s’ha presentat al Festival de Màlaga fora de competició, explica el dia a dia d’Unzué, la seva família, sobretot la seva dona María, i altres malalts d’ELA, i deixa clar que només hi ha una sortida possible: investigació i ajudes públiques.
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias La Prensa
.