Ingredients per a 4 comensals
16 musclos. 1 ceba. 3 dents d’all. 2 porros. 2 tomàquets. Pebre negre. 1 litre de brou de peix. Safrà. Julivert. ¼ de got de vi blanc sec. Oli d’oliva. Pa ratllat. Sal.
Elaboració
Netegem bé els musclos.
Els obrim al vapor amb el vi blanc.
Els llevem de les closques, reservant-ne 4 per a posar en el plat, i colem el brou que han deixat anar al coure.
Escalfem la ceba, la part blanca dels porros ben picats i els alls sencers.
Afegim els tomàquets pelats i trossejats. Ofeguem uns minuts fins que el tomàquet perdi l’aigua.
Incorporem un sarpat de pa ratllat i ho fregim.
Hi tirem el brou de peix i el líquid dels musclos.
Hi posem una miqueta de pebre mòlt i el safrà.
Ho coem a foc mitjà uns 15 minuts i hi agreguem els musclos.
Rectifiquem de sal.
Tapem i passats uns minuts ho podem servir calent.