14.1 C
Castelldefels
jueves, mayo 6, 2021

Com fer un bescuit genovès per a fer pastissos

Tot i que hi ha milers de receptes i opcions diferents per preparar un pastís, aquesta és una bona recepta per elaborar un bescuit genovès perfecte, ben alt i esponjós.

La recepta és molt bàsica, doncs consta essencialment d’ous, farina i sucre. Hi ha dos aspectes a tenir en compte per aconseguir que surti perfecte: el primer, batre bé els ous, els rovells d’una banda i les clares per l’altre, doncs són els que aixecaran la massa. I segon, utilitzar una farina amb poca proteïna barrejada amb una mica de midó de blat de moro, doncs aportarà una major esponjositat i suavitat. Encara que sembli que a la massa li surt una “cúpula” al centre al fornejar-la, una vegada freda s’anivellarà.

Ingredients per a un motlle d’uns 20-25 cm

140 g de farina de rebosteria. 10 g de midó de blat de moro (Maicena). 6 ous. 150 g de sucre. 1/5 de culleradeta de crémor tàrtar (o vinagre, o suc de llimona). 1/2 culleradeta d’aroma de vainilla.

Com fer bescuit genovès per a pastissos

Escalfar el forn a 180ºC. Preparar el motlle folrant el fons amb paper sulfurisat i untant les parets amb oli i una mica de farina. Separar els rovells de les clares dels sis ous. Reservar les clares apart. Tamisar com a mínim tres vegades la farina de rebosteria amb la Maicena. Reservar-ho.

En un recipient gran, batre amb ajuda d’una batedora de varetes el sucre amb els rovells dels ous, uns 5-10 minuts, fins que quedi molt esponjós. Afegir la vainilla i batre una mica més. Batre les clares amb el crémor tàrtar o el vinagre o llimona fins a aconseguir el punt de neu.

Tirar un parell de cullerades de la mescla de farines i una de clares muntades a la massa de rovells i sucre. Barrejar amb suavitat, amb moviments envolupants. Continuar fins a acabar la farina, i finalment afegir la resta de les clares muntades. Procurar seguir sempre moviments envolupants.
Portar al motlle, distribuint bé la massa, igualant la part superior. Fornejar a mitja alçada sobre una reixeta, durant uns 30-35 minuts. La massa ha d’haver crescut bastant, comprovar el punt punxant un escuradents al centre. Deixar refredar uns minuts fora del forn. Passar un ganivet per les vores amb cura, desemmotllar i col·locar de cap per avall damunt una reixeta fins que es refredi per complet. Una vegada fred, el bescuit genovès s’haurà assentat i tindrà una forma de disc uniforme, amb una bona altura. Només ens queda tallar els discos que desitgem i utilitzar-ho per preparar el nostre pastís al gust. En ser una massa seca i esponjosa, és recomanable humitejar cada tall amb un almívar o similar. Es pot preparar amb un dia d’antelació o congelar-ho

Related Articles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

Stay Connected

21,920FansMe gusta
2,391SeguidoresSeguir
17,600suscriptoresSuscribirte
- Publicidad -

Latest Articles