Aquest plat, està cuinat amb una base de Carns i pertany als plats de la cuina tradicional a Extremadura. Es consumeix durant tot l’any, i se sol servir com segon plat.
Ingredients
1 costellam de xai de llet.
4 cullerades d’oli d’oliva verge.
2 cullerades de mostassa de Dijon.
2 gr. de pebres diferents.
1 culleradeta de sal gruixuda.
1 copa de vi blanc sec.
1 copa d’aigua.
2 pomes reineta.
20 gr. de sucre.
Així ho cuinem
Rentem i trossegem a grills les pomes reineta, afegim una mica de sucre i ho rostim en una placa de forn diferent de la del xai, a diferent alçada però al mateix temps durant 30 minuts.
Un cop rostit el costellam, ho traiem del forn i en recuperem quatre cullerades del suc del rostit i la resta ho passem a una cassoleta que escalfarem per servir com a salsa d’acompanyament.
Aquestes pomes rostides ens serviran de guarnició del costellam de xai rostit.
Recepta i foto: Turismo en Extremadura