10.2 C
Castelldefels
viernes, abril 19, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Almenys tres treballadors morts en una mina de Súria per un despreniment

Almenys tres treballadors morts

Almenys tres treballadors morts. Un accident a la mina de Cabanasses de Súria, al Bages, hauria deixat almenys tres treballadors morts. Els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís d’un despreniment a l’interior de les galeries poc abans de les 9 d’aquest matí. Els treballadors haurien quedat atrapats a uns 900 metres de profunditat.

Des de l’empresa propietària de la mina, ICL Iberia Súria & Sallent, informen que els serveis de rescat hi estan treballant. Els bombers han enviat 9 dotacions a la zona i un helicòpter medicalitzat i el cos de Mossos ha activat també les unitats de subsol, de muntanya i la canina.

Des del SEM s’han activat dues unitats terrestres, dos helicòpters medicalitzats i un equip de psicòlegs.

Exteriors de la mina de Cabanasses de Súria, al Bages, aquest matí (SEM)

Almenys tres treballadors morts

El juny del 2020, dos miners van morir en dos accidents ocurreguts en tres setmanes a la mina de Vilafruns, al Balsareny, també per dos despreniments de roques. Després d’aquest segon incident, la companyia va anunciar que tancava aquesta mina, que donava feina a 400 treballadors. Un tancament anunciat al 2015, que s’havia anat ajornant.

Cinc anys abans, al 2015, un altre operari va morir en esfondrar-se una galeria, també a Balsareny, al Bages.

L’any 2013 dos treballadors van morir en aquesta mateixa mina en caure’ls a sobre el sostre d’una galeria. Els dos operaris estaven amb altres companys del torn de nit a uns 800 metres de profunditat fent feines de reparació i manteniment d’una màquina quan els va caure a sobre una llosa del sostre de la galeria.

Mina de Cabanasses a Súria, al Bages (ACN/Mia Escolà)

ICL té dues mines al Bages: la de Cabanasses, a Súria, i la de Vilafruns, a Balsareny. ICL neix arran de la unificació de marques de les empreses del grup Iberpotash.

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights