12.8 C
Castelldefels
jueves, abril 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

El pla de Salut per reduir les llistes d’espera als CAPs i hospitals

El pla de Salut

El pla de Salut. El Departament de Salut engega un pla de mesures urgents per combatre les llistes d’espera. Serà tant a l’atenció primària com als hospitals. D’entrada, en el primer cas es formaran 2.000 administratius perquè descarreguin de feina burocràtica els metges i els infermers. 

També es reforçaran les centraletes telefòniques, perquè un 85% de les trucades s’atenguin a la primera. L’objectiu és que a finals d’aquest any, set de cada deu persones que demanen hora al metge de capçalera n’aconsegueixin per al cap de cinc dies com a màxim. Ara, això només ho aconsegueixen la meitat dels pacients.

Horizontal
Salut vol alliberar els metges de capçalera de tasques administratives.  ACN

La figura de l’administratiu de referència

Salut vol que aquest any, a l’atenció primària, agafi força la figura de l’administratiu de referència. Tothom en tindrà un, com ja passa amb els metges i els infermers. Tindrà agenda pròpia i se li podran consultar dubtes com, per exemple, recordar el dia d’una visita o preguntar quina paperassa cal portar. 

La mesura arriba després de detectar que un 40% de les consultes que es fan per internet als metges són de temes administratius. L’objectiu, doncs, és alleugerir les agendes dels metges.

Conèixer l’administratiu de referència i que tingui una agenda pròpia perquè els ciutadans li puguin preguntar aquests dubtes, i alliberar així el metge de tasques que no aporten cap valor assistencial

Núria Nadaldirectora assistencial d’atenció primària de l’ICSLlegeix també

40 dies d’espera per una visita preferent de salut mental: «Fas el que pots»

LAIA COLOMÉ

Horizontal

El pla de Salut

Els infermers també podran passar consultes a malalts sense complicacions, per exemple, per un refredat o un mal de panxa, es reforçaran les centraletes telefòniques i als malalts crònics se’ls concentraran les proves i les visites el mateix dia.

Augmentar les visites, les proves i les cirurgies, però amb els mateixos metges

Això pel que fa als CAPs. A banda, als hospitals, Salut es compromet a fer aquest any 140.000 visites més, augmentar en 142.000 les proves diagnòstiques i en 35.000 les cirurgies que es van fer l’any passat. 

Amb aquest increment d’activitat, s’espera reduir les llistes d’espera que estan fora de termini. És a dir, que s’atenen més enllà dels 30 dies en cas que siguin preferents i més enllà dels 90 si són ordinàries. Ara mateix això passa a un terç dels pacients.

Horizontal
Actualment, un terç dels pacients dels hospitals s’atenen fora del termini recomanable. EFE

Segons el Departament de Salut, les patronals dels hospitals s’han compromès a atendre tota aquesta activitat de més. Són un 8% més de visites que l’any passat, un 18% més de proves diagnòstiques i un 10% més de cirurgies. Si cal, fins i tot, es programaran quiròfans en dissabte. El director assistencial del CatSalut, Ignasi Carrasco, admet que no hi ha més metges i que els que hi ha hauran de treballar més hores.

El que s’ofereix normalment és si volen fer més hores, amb activitat complementària

Ignasi Carrascodirector assistencial del CatSalut

També s’estendran a tot el territori les derivacions entre hospitals, que ara ja es fan en alguns. Per exemple, si l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta està ple, que atenguin alguns dels seus pacients al d’Amposta o al de Mora d’Ebre.Llegeix també

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights