12.7 C
Castelldefels
sábado, abril 20, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

El govern admet que ha fallat en el cas dels bessons de Sallent: «És un fracàs del sistema»

El govern admet que ha fallat

El govern admet que ha fallat. Una setmana després del suïcidi d’un adolescent a Sallentel govern -que en un primer moment va descartar l’assetjament- ha demanat disculpes i ha assegurat que s’arribarà fins al final.

En nom de l’executiu, la portaveu Patrícia Plaja ha admès que «és difícil trobar les paraules encertades per traslladar-les a la família, els amics i els companys de la víctima davant d’uns fets tan extremadament dolorosos».

Plaja ho ha fet explícit davant dels mitjans de comunicació en la compareixença posterior al Consell Executiu d’aquest dimarts i ha apuntat que la notícia ha tingut ocupats «una part important dels professionals d’Educació i Salut del govern i l’espai mediàtic».

I és que el focus, com ha apuntat la mateixa portaveu, s’ha traslladat en «la salut mental en edat infantil, adolescent i juvenil».
 

Rectificació: «Alguna cosa ha fallat»

En un primer moment, el Departament d’Educació va negar el bullying dels companys d’escola a l’adolescent i la seva germana bessona.

Però arran de la investigació dels Mossos, primer va transcendir que rebien atenció social i psicològica. I, poc després, la inspecció del departament al centre educatiu va estimar que també eren víctimes d’assetjament escolar.  

La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha demanat disculpes en nom de tot el govern arran de suïcidi d'un adolescent a Sallent
La portaveu del govern ha demanat disculpes en nom de tot el govern arran del suïcidi d’un adolescent a Sallent (Eli Don / ACN)

Educació va activar el 23 de febrer la unitat de tractament de la violència a l’institut on estudiaven les víctimes. Tot plegat, després que la carta de l’adolescent mort revelés que es qüestionava la identitat de gènere en una carta de comiat trobada per la policia.

Les investigacions han avançat i, just una setmana després, Plaja ho ha qualificat de «fracàs del sistema.

Mesures en marxa

Reiterant la voluntat de millorar la resposta davant de les temptatives de suïcidi, Plaja ha explicat que aquest dilluns es va portar a terme una reunió de coordinació interdepartamental entre totes aquelles àrees de l’administració catalana que intervenen a l’hora d’abordar el malestar emocional dels infants i adolescents.

L’objectiu, sobretot arran del cas de Sallent, és intercanviar informació i prendre les decisions adequades d’ara endavant. Plaja ha recordat que Educació, des de fa dos cursos, disposa d’una «unitat específica per abordar les situacions de violència que l’alumnat català pugui viure en l’àmbit escolar».

Un infant dibuixa en una aula
Un infant dibuixa en una aula (Allan Mas / Pexels)

És la Unitat de Suport a l’Alumnat en situació de Violència (USAV), que fa dos mesos va presentar una guia per fer front a les conductes suïcides en els centres d’ensenyament i com cal coordinar-se entre els diferents agents educatius i de salut.

Aquest protocol recent, de mitjans de desembre, s’articula davant de l’increment de les dades de diferents macroenquestes sobre la salut mental dels menors i els comportaments suïcides.

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights