Bons per a la dieta
Bons per a la dieta. Els llegums tenen cabuda en qualsevol dieta d’aprimament si es
complementen de manera equilibrada amb la resta d’aliments presents al
menú. De fet, són un aliment ric en fibra que afavoreix la sacietat, per la qual
cosa està indicada en dietes hipocalòriques, segons afirmacions de bon
nombre de nutricionistes.
Els experts argumenten que segons diversos estudis s’ha demostrat que el
consum regular de llegums suposa una prevenció eficient contra l’obesitat.
Però és important tenir en compte la forma de cuinar-les, evitant les coccions
que requereixen més greix, i els aliments que les acompanyin.
Alguns especialistes afegeixen que, si no es prenen, es produiria una carència
en àcid fòlic o folats o les vitamines del grup B.
Els llegums són els aliments d’origen vegetal més rics en proteïnes. Contenen
hidrats de carboni complexos i inclouen quantitats importants de fibra,
nutrient que no és present a les fonts proteiques d’origen animal (carn o
peix)”.
Aquesta fibra “millora el trànsit intestinal i sacia, ja que retarden el buidatge
gàstric”, explica Comas. Donada l’acció de la microbiota intestinal al còlon la
fibra es fermenta, generant àcids grassos de cadena curta. Aquests són
nutrients essencials per a les cèl·lules del còlon que s’han relacionat amb un
cert paper protector al càncer de còlon”.
El seu baix contingut en greix és un altre avantatge que aporten els llegums.
Cal realçar que són una font important de vitamines, i en destaquen les
vitamines B1 i B2. Es recomana que es consumeixin 2-4 cops per setmana
En aquesta edició de Febrer de LA PRENSA MAGATZINE, per tot això i també
per a combatre el fred, us oferim una sèrie de receptes on el llegum n’és
protagonista. Tant debò us agradin i les poseu en pràctica
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más Recetas la Prensa
